5 начина да направите спалнята по-приветлива

Прости правила, които ще помогнат и за по - спокоен и здрав сън

3131

Знаете ли, че понякога неспокойният сън може да се дължи на лоша атмосфера в спалнята. Има няколко прости, но ефикасни начина да постигнете хармония и спокойствие в тази стая. Вижте какво съветват експертите.

Матрак в топ форма

Ако чувствате, че матракът ви е станал неудобен и се въртите по цяла нощ, значи е време да го смените. Инвестирайте повече в качествен матрак, защото така ще си гарантирате пълноценен сън.

Организирайте вещите на нощното шкафче

Преди лягане обичате да играете или сърфирате в интернет през телефона или таблета. Тези джаджи ви разсейват и могат да навредят на съня ви. Наред с това организирайте и пространството до леглото. За целта може да използвате органайзер или кутия от обувки.

Чистете всеки ден спалнята

Не е необходимо всекидневно да подреждате шкафовете и гардероба, разбира се. Има обаче няколко основни правила, които е хубаво да следвате всеки ден – оправяйте леглото и забърсвайте праха около него и по шкафовете. Чистият въздух помага за здравия и спокоен сън.

Обърнете внимание на завесите

Леките и светли завеси могат да направят стаята визуално по-голяма. Тъмните завеси обаче са ви нужни, за да спират светлината и помагат за спокоен сън при изгрев слънце. Комбинирайте двата вида за силен ефект или се доверете на блекаут пердета.

Грижете се за възглавниците

Подобно на матрака и удобната възглавница е изключително важна за здравия сън. Почиствайте я редовно, не я оставяйте мокра и полагайте грижи за плата. 

Сподели: