11 комфортни спални за всеки вкус

Хармония в стаята за почивка

4237

Когато решите да обзаведете или декорирате вашата зона за релаксация, най- важното нещо е да изберете цветовете за стаята. Нюансите, на които заложите са отражение на вашата личност и стил, а както вече сме писали, различните цветове имат и различен ефект. И тъй като тук прекарваме най – важните часове на деня, е важно да изберем правилния дизайн и стил.

Ето и няколко съвета за уютна спалня:

Опитайте тъмни тонове

Белите и светли тонове са идеални да направите стаята да изглежда по – голяма и светла, но тъмни цветове я правят перфектна за сън и релакс. Плюшените чаршафи са идеалният избор за много тъмна спалня.

Контролирайте осветлението

Прекарваме много време в спалнята, затова правилното осветление е много важно. Заложете на вариант с димери, за да може да контролирате процентът и степента на осветеност.

Килим

Няма значения каква е настилката в стаята – паркет, дюшеме. Изберете килим, който да добавя комфорт и топлина в помещението.

Личен почерк

Вместо да хвърляте пари в декорация и мебели, защо не опитате да направите ваши лични. Това ще добави индивидуалност в помещението.

Изберете правилните елементи

Може да превърнете спалнята в истински рай с помощта на няколко растения или цветя. Дървените акценти ще направят помещението да излглежда по – топло, докато няколко книги до леглото ще създадат задушевна атмосфера. 

Сподели: