10 начина да направите спалнята си по-луксозна

И по-уютна

11189

Спалнята е най-личната зона в една къща. Това е мястото, където идваме да се отпуснем след труден ден, да изоставим всички проблеми, да се заредим енергията. Което значи, че трябва да се обзаведена така, че да създава настройка за всичко това. Ето с какво да започнете:

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?Как 4-членно семейство живее в дом от 50 кв. метра с една спалня

Мек килим

10 екстри за спалнята, от които може би имате нуждаЗа повече удобство и малко романтика

Добавянето на текстура и топлина е един от най-лесните начини да внесете шик, блясък и красота към интериора на вашата спалня. Ако не сте фен на ярките флорални орнаменти, а екологичните решения като постелка на пода ви се струват твърде обикновени и евтини, сложете на пода мек пухкав килим. Това е печеливша опция, която веднага ще помогне да се събере целият интериор в едно органично цяло и да добави атмосфера и комфорт.

 

Легло с балдахин

Понякога, за да изглежда стаята по-луксозна, е достатъчно да замените обикновеното легло с легло с балдахин.  Този модел се свързва с кралското легло и помага да създадете уютно "гнездо" за себе си.

 

Дизайнерска табла

Ако няма възможност и желание да замените любимото си легло, можете просто да го направите на нова дизайнерска табла. В крайна сметка леглото е основният предмет в спалнята и трябва да изглежда шик. Като алтернатива можете да използвате меки текстилни панели до рафта вместо таблата - това решение изглежда не по-малко впечатляващо от авторския дизайн на таблата и веднага придава нов вид на пространството.

 

Изкуството

Изразете себе си и личността си с изкуство. Скулптури, картини, стари или съвременни фотографии, рисунки или ръчно изработен пано за стена - всичко това веднага придава на стаята изключително артистичен вид и я прави визуално привлекателна.

 

Съвет: не е необходимо да закачате снимки над таблата, можете просто да ги подпрете до стената и да се любувате на любимия си пейзаж, докато лежите

Красива висулка

Полилей или дизайнерска висулка трябва да бъде основен елемент във вашата спалня. Не е нужно да купувате крещящи, скъпи модели - понякога можете да добавите нотка драматизъм с обикновена от магазина или от битпазара.

 

Почистване на нощното шкафче и тоалетката

Ако нощното ви шкафче или тоалетка е склад на зарядни за телефон, очила, слушалки, чаша вчерашно кафе, недовършена книга и всичко това лежи и се натрупва до леглото с месеци, време е да изчистите! Нищо не разваля външния вид на стая като тези малки неща. Върнете книгите на лавиците, а чашите в кухнята, сложете нещата в чекмеджетата, вземете красива тава за дребни предмети и красиви органайзери за козметика. Повярвайте, след толкова проста процедура стаята ви ще изглежда съвсем различно!

 

Акцентни елементи

За да изглежда една стая ефектна и богата, един луксозен предмет е достатъчен. Това може да бъде легло от тъмно дърво, копринен балдахин, завеси, античен скрин или фотьойл в кадифена тапицерия - всяка спалня има свой „център на тежестта“, най-важното е да се фокусирате върху него. Не затрупвайте стаята с много мебели, спазвайте правилото „по-малкото е повече“ и резултатът ще ви изненада.

 

Огледало

Малък детайл като огледало може напълно да промени възприятието за стая. Огледалата правят всяко пространство по-просторно, по-светло и по-уникално. Когато търсите място за огледало в спалнята, обърнете внимание на източниците на светлина: така че, когато се отрази, светлината да не „удари“ очите ви, когато лежите в леглото.

 

Живи растения

Както винаги, най-бързият и лесен начин да промените интериора на спалнята и го промените от „среден“ на „скъп“ е да добавите живи растения. Кои зависи от вашите предпочитания. И, разбира се, от това колко прозорци има в стаята и накъде гледа тя - някои растения обичат южната страна и изобилие от светлина, други, напротив, предпочитат по – тъмните стаи.

 

Уют и комфорт в малката спалняПредставяме ви 6 супер дизайна, които ще трансформират представата ви за удобство
Сподели: