Здрав(О)словен дом

Всичко започва със закуската  

9596

Днес отвсякъде сме заливани с какви ли не съвети за здравословен начин на живот – от това как се храним, до спорт и по- малко стрес. Но в цялото това изобилие от информация като че пренебрегваме едно много важно нещо – нашият дом. А именно създаването на щастлив и здрав дом е изключително важно за нашето собствено здраве и психическо благосъстояние. Като се има предвид, че прекарваме все повече време у дома, отколкото където и да било другаде, той е от съществено значение.

Усещането да бъдеш добре и да се чувстваш добре (уелнес), започва у дома. Ето как да направите и вашето жилище такова и да създадете здравословна и щастлива среда.

1. Семейни ритуали

В едно семейство малките ритуали и навици действат много обединяващо и създават повече сплотеност. Това може да е кино в събота вечер, игра на футбол през уикендите или походи в планината през ваканцията.

Но едно от най – хубавите и незаменими неща, които едно семейство прави за здравословен старт на деня, е закуската. Седнали около масата, моментите, в които планираме деня си, са толкова вдъхновяващи.

И за да бъде сутринта още по – добра, добавете доза пълен с витамини сок.

Нашият избор е новата серия Florina Direct - 100 % студено пресовани сокове. Те се предлагат в три невероятни вкуса – Ябълка; Круша, ябълка и вишна; Ябълка, праскова и морков.

Продуктите са без добавени захар и консерванти и са направени от чист директен сок, а не от концентрат. Предлагат се в удобна семейна опаковка от 3 л. – т.нар. bag-in-box. И за да направим сутрините и по-забавни, ето няколко интересни факта, които може да споделите с децата:

Знаете ли колко точно плода има в една кутия сок Florina Direct?

100 % Ябълка съдържа точно 26 студено пресовани ябълки

100 % Круша, ябълка и вишна съдържа 11 круши, 10 ябълки и 90 вишни

100 % Ябълка, праскова и морков съдържа 15 ябълки, 18 праскови и 7 моркова

Благодарение на процеса на студено пресоване, сокът не се подлага на топлинна обработка по време на приготвянето, което гарантира, че е зареден с всички витамини, минерали и хранителни вещества, които са необходими, за да подсилите имунитета на семейството и да помогнете на организма в борбата с токсините.

 

2. Домашни растения

Няма нужда да се обградите с десетки саксии. Алое вера, драцена, змийско растение, фикус са непретенциозни растения, не изискват особени грижи, но ще красят дома ви и ще пречистят въздуха.

3. Повече естествената светлина

Подобно на растенията, естествената светлина оказват влияние върху настроението и придава за уют. Освен това една огряна от слънцето стая ще създаде усещане за повече пространство и комфорт.

4. Ред и чистота

Ако искате място, на което да си почивате и да се презаредите, старайте се да поддържате ред и чистота у дома. Не позволявайте да бъдете заобиколени от безполезни вещи, старайте се всичко да бъде пробрано на  мястото си и ще усетите как енергията се променя.

Започнете деня с малка доза щастие и енергия. За вас. За семейството. Всеки ден! 

Сподели: