Защо е добре цветът на стената и мебелите да са в един и същи цвят

Как да използваме това, за да разширим стаята  

647

Когато имаме малка стая, не винаги имаме възможност за преустройство в нея. Освен това не е гаранция, че то винаги ще ефективно. Ако все пак искате да увеличите, макар и визуално помещението, има хитър начин това да стане. Чрез правилната комбинацията от цветове на стените, пода, мебелите и тавана, лесно ще промените малката стая.

Какво настроение създават различните цветове у дома?Червеното повишава настроението, жълтото увеличава гнева

Ето защо ви предлагаме няколко дизайнерски решения и съвети, които да следвате:

Стая само в един цвят, не е най-доброто дизайнерско решение

7 начина да декорирате с тъмни цветовеТе са трудни за декорация, но носят лукс и драматизъм. Вижте нашите предложения за стаи с тъмни цветове  

Не  се изкушавайте да правите стаята само в един цвят. това ще създаде монотонно и скучно помещение. Помислете за различен цвят поне на пода или тавана.

Но и не прекалявайте с цветовете

Ако стаята има повече от три или четири основни тона, изглежда неловко. Ето защо е хубаво поне един елемент от мебелите да съответства на цвета на тапета. Това автоматично ще разшири пространството.

В случай, че съществуващите мебели не се вписват в палитрата на стаята, ще трябва да промените стената или тапета. Опцията не е най-удобната, но така площта на стаята визуално ще се увеличи.

Не забравяйте, че тъмните тонове „изяждат“ пространството, а големите модели/ елементи на тапетите намаляват размера на стаята. Вертикалните и хоризонталните ивици също влияят върху визуалното възприятие.

Мебели и стени в един цвят

Ако заложите на рафт и стени в един цвят, ще направите стаята визулано да изглежда по – голяма. Така те се сливат и създават усещане за простор.

Като трик за допълнитело разширяване на помещението, може да добавите и някои елементи като:

- Светъл или дори бял под

-  Блестящи и преливащи се тапети

- Огледални тавани

- Леки и светли завеси, в тон с мебелите

- Студени нюанси в интериора

- Фототапет с триизмерното изображение - например път, който излиза в далечината.

В обобщение стените, или по-скоро техният цвят, влияят най-вече на визуалното пространство на стаята. Мебелите могат само да засилят или отслабят ефекта.

Декорирайте спалнята в пастелни цветовеЗаложете на цвета на стените, аксесоари, декорация
Сподели: