Когато се приберем след дълъг ден у дома, всичко, което искаме е да хапнем нещо вкусно, питателно, да изпием чаша вино и да си почиваме. Но хладилникът е полупразен, няма нищо сготвено…Какво да направим за бързо време, но да е вкусно и да не изисква някакви особени умения?

Забавлението не винаги трябва да означава лекомислие. Доказателство за това са всички тези джаджи, които освен че са ...
20/05/2017Предлагаме ви ризото. Във всеки кухненски шкаф ще се намери ориз, в хладилника най – вероятно има останали гъби, виното е факт, така че ви остава само да комбинирате всичко.

Познат сценарий е. Прекарвате цял ден на печката, за да посрещнете гостите, но в края на деня в цялата къща се усеща ...
16/12/2017За тази вдъхновена от италианската класика рецепта за двама ще ви трябва:
Ориз (най – добре за ризото, но може и друг) - 250 грама
Зеленчуков бульон - 500 мл
1 чаша вино
Глава лук, нарязана на ситно
Голяма скилидка чесън
Гъби - пресни или от консерва (400 гр. неготвени)
Сол на вкус
Пармезан
Магданоз, нарязан, китка
Зехтин – 2-4 супени лъжици
Начин на приготвяне:
1 . В дълбок тиган запържете лука в леко загрято олио докато стане прозрачен.
2 . Добавете чесъна и ориза. Разбъркайте добре, за да се смесят.
3 . Добавете нарязаните гъби. Ако използвате консерва – отцедете.
4. Добавете виното и когато изври, започнете да добавяте по 1 черпак бульон докато попие. След като бульонът свърши, затворете и оставете за 5 минути на изключен котлон. Ако оризът не е сварен, добавете още малко горещ бульон.
5. Сервирайте с пресен магданоз и пармезан.

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...
17/10/2018