Трикове за здравословно хранене

Трикове за здравословно хранене

Обещавате си, че ще пазите диета. Избирате идеалната за вас и започвате да спазвате стриктно режима. Но докато някой колега в офиса не донесе понички или бисквити. И така, всичко отива по дяволите. Позната история, нали? Обикновено обвиняваме за това глада, диетата и какво ли още не. НО освен силна воля ви трябва и още нещо - здравословна храна, която е не само засищаща, но и която ще ви позволи да влезете бързо във форма и да не посягате към изкушенията.

Ето как с малко подготовка ще осигурите пълноценно хранене и ще направите крачка към идеалниет за вас килограми. 

На обяд: добавете боб

За да превърнете макароните, супата или зелените в хранително ястие, прибавете бял, червен или черен боб. Освен че съдържат фибри и протеини, той ви дава желязо, цинк и фолиева киселина.

Междинни закуски: пропуснете крекерите, а вместо това нарежете плодове и ги вземете в кутия. Така няма да се изкушавате и да посягате към бисквитите.

Салатите: бърза подготовка

Да, салатите са нискокалорична и много вкусна опция, но понякога нямаме време да нарежем всичко. Затова подгответе кутии с нарязани зеленчуци и само смесете.

Нещо за из път

Не излизайте от вкъщи без малко пликче с ядки, сушени плодове или богати на фибри и протеини барчета (по възможност приготвени от вас).

За вечеря

Имайте във фризера винаги пилешко месо, скариди или вегетариански бургери, с които да приготвите бърза и пълноценна вечеря. Просто добавете зеленчуци и храната е готова за по – малко от половин час.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...