Тенденции 2021: 70-те се завръщат!

Шест модерни течения

4212

Ерата на дискотеката се завръща - поне в интериорa! В последните дни ставаме свидетели на все по – смелото завръщане на дизайнерски икони от 70-те години. Ето някои от най-ярките тенденции, които отново са на мода.

Модерни тенденции в съвременния домВижте кои са актуалните тенденции за 21 век  

Тенденция № 1: Кръгли столове и дивани

Модерно жилище от 44 кв. м Перфектното жилище

Типичните за 70-те години заоблени форми на меката мебел отново са на мода. Основните критерии са меки силуети и мека, "тактилна" тапицерия.

Тенденция №2: Килими с дълг косъм

Те придават уют на почти всеки интериор, включително и на най-студените минималистични жилища.

Тенденция № 3: Рипсените тъкани

Рипсените тъкани, които се появиха през 2020 г. в интериорните текстилни колекции, ще засилят позициите си през 2021 г., казват експертите. Освен това те могат да бъдат намерени не само на малки предмети като декоративни възглавници и сенници за лампи, но и на големи мебели: дивани, фотьойли и столове.

Тенденция № 4: Лакирани дървени мебели

Дърво и шперплат с лакирани, полирани повърхности са един от основните материали през 70-те години. От него са направени гардероби, скринове, маси, нощни шкафчета, фотьойли, бюфети. Заедно с модата от 70-те години и любовта към винтидж стила, лакът също се завръща в домовете ни.

Тенденция № 5: Мебели от ратан

Мебелите от ратан и ракита са друго наследство от 70-те години на миналия век, а с тяхната привлекателност „обратно към природата“, ще достигнат своя пик на популярност през 2021 година. Те изглеждта подходящо не само на верандата на селска къща, но и в градски апартаменти.

 Тенденция 6: Светло дърво

През 70-те години борът беше един от най-популярните материали. Здрав, издръжлив и относително евтин, това дърво беше най-подходящ както за декорация на стени и подове, така и за производство на мебели. В следващите години борът беше незаслужено забравен и изтласкан на заден план от други дървесни видове. Но в наше време този материал преживява прераждане - особено в скандинавските страни. Боровите мебели са не само достъпни по отношение на цените, но и лесни за поддръжка.

 

6 ретро тенденции, които се завръщат Спомен от миналото  
Сподели: