Полезни неща, които можете да направите с храни с изтекъл срок на годност

Полезни неща, които можете да направите с храни с изтекъл срок на годност

Почти винаги има известно време между срока на годност на храната и датата, когато тя действително се разваля и става неизползваема. Това междинно време е вашият прозорец от възможност да използвате добре този хранителен продукт!

Фурна, която разпознава храната

Тази фурна е създадена така, че да разпознава храната, която готвите и да програмира точно времето за приготвянето й....

09/04/2016

И така, как да разберете кога дадена храна е преминала от „стара, но все още годна за употреба“ до направо за изхвърляне? Доверете се на сетивата си за зрение и обоняние! Ако цветът или текстурата на един продукт са се променили драматично, изхвърлете го. По същия начин, ако мирише лошо или различно, изхвърлете го.

Вижте няколко полезни начина да използвате храни с изтекъл срок на годност

11 знака, че храната е развалена

Според изследването, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко натравяне от храна. Свежестта на продук...

12/04/2018

1. Майонеза

Използвайте стара майонеза, за да лъснете уредите си от неръждаема стомана. Звучи странно, но съдържанието на масло в майонезата наистина ще накара вашата неръждаема стомана да блести!

2. Кисело мляко

Можете да използвате старо гръцко кисело мляко, за да направите ексфолираща маска за лице. То е богато на млечна киселина, която помага за ексфолирането на мъртвите кожни клетки.

В малка купа разбъркайте заедно 2 супени лъжици гръцко кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си на равномерен слой, оставете да престои 15 минути, след което я измийте с топла вода.

 

3. Мляно кафе

Ако смляното ви кафе е застояло, все още можете да го използвате добре като скраб за лице! Кафето е пълно с антиоксиданти и има стягащ ефект, комбинация, която може да помогне за подхранване и тонизиране на кожата.

Просто смесете престоялото смляно кафе с мляко, за да образувате паста. Втрийте върху кожата си за около минута, оставете да престои около 20 минути, след което изплакнете.

4. Мляко

Имате мляко, което е започнало да се вкисва? Използвайте го за сладкиши, бисквити, вафли и палачинки. Леко киселото мляко може да се използва като заместител на мътеницата в много печива и стават вкусни.

5. Увехнали билки и зеленчуци

Имате пресни билки или зеленчуци в хладилника си, които са започнали да увяхват? Вместо да ги изхвърляте, съхранявайте ги във фризера си, за да направите по-късно домашен зеленчуков или пилешки бульон.

6. Хляб

Старият хляб не е много приятен за ядене, но е чудесен за приготвяне на галета. Просто разбийте парчета стар хляб във вашия блендер или кухненски робот, добавете малко сол и черен пипер или любимата си подправка и използвайте в любимите си рецепти за допълнителна хрупкавост.

7. Авокадо

Макар че прекалено узрялото авокадо може да няма хубав вкус, не го изхвърляйте, а използвате като хидратираща маска за косата си.

Намачкайте авокадо в купа и го нанесете върху мокра или суха коса. Оставете го да престои един час, след което го измийте с нормалния си шампоан и балсам. Косата ви ще изглежда копринено гладка и овлажнена след това!

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...