Почти винаги има известно време между срока на годност на храната и датата, когато тя действително се разваля и става неизползваема. Това междинно време е вашият прозорец от възможност да използвате добре този хранителен продукт!
Тази фурна е създадена така, че да разпознава храната, която готвите и да програмира точно времето за приготвянето й....
09/04/2016И така, как да разберете кога дадена храна е преминала от „стара, но все още годна за употреба“ до направо за изхвърляне? Доверете се на сетивата си за зрение и обоняние! Ако цветът или текстурата на един продукт са се променили драматично, изхвърлете го. По същия начин, ако мирише лошо или различно, изхвърлете го.
Вижте няколко полезни начина да използвате храни с изтекъл срок на годност
Според изследването, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко натравяне от храна. Свежестта на продук...
12/04/20181. Майонеза
Използвайте стара майонеза, за да лъснете уредите си от неръждаема стомана. Звучи странно, но съдържанието на масло в майонезата наистина ще накара вашата неръждаема стомана да блести!
2. Кисело мляко
Можете да използвате старо гръцко кисело мляко, за да направите ексфолираща маска за лице. То е богато на млечна киселина, която помага за ексфолирането на мъртвите кожни клетки.
В малка купа разбъркайте заедно 2 супени лъжици гръцко кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си на равномерен слой, оставете да престои 15 минути, след което я измийте с топла вода.
3. Мляно кафе
Ако смляното ви кафе е застояло, все още можете да го използвате добре като скраб за лице! Кафето е пълно с антиоксиданти и има стягащ ефект, комбинация, която може да помогне за подхранване и тонизиране на кожата.
Просто смесете престоялото смляно кафе с мляко, за да образувате паста. Втрийте върху кожата си за около минута, оставете да престои около 20 минути, след което изплакнете.
4. Мляко
Имате мляко, което е започнало да се вкисва? Използвайте го за сладкиши, бисквити, вафли и палачинки. Леко киселото мляко може да се използва като заместител на мътеницата в много печива и стават вкусни.
5. Увехнали билки и зеленчуци
Имате пресни билки или зеленчуци в хладилника си, които са започнали да увяхват? Вместо да ги изхвърляте, съхранявайте ги във фризера си, за да направите по-късно домашен зеленчуков или пилешки бульон.
6. Хляб
Старият хляб не е много приятен за ядене, но е чудесен за приготвяне на галета. Просто разбийте парчета стар хляб във вашия блендер или кухненски робот, добавете малко сол и черен пипер или любимата си подправка и използвайте в любимите си рецепти за допълнителна хрупкавост.
7. Авокадо
Макар че прекалено узрялото авокадо може да няма хубав вкус, не го изхвърляйте, а използвате като хидратираща маска за косата си.
Намачкайте авокадо в купа и го нанесете върху мокра или суха коса. Оставете го да престои един час, след което го измийте с нормалния си шампоан и балсам. Косата ви ще изглежда копринено гладка и овлажнена след това!