Почистване на дома – график, с който ще улесните деня си

Почистване на дома – график, с който ще улесните деня си

Поддържането на дома ви чист и подреден е от съществено значение, но не трябва да е непосилно. Следването на график за деня, седмицата и месеца позволява да сте в крак с домакинските задължения, без да жертвате твърде много време.

Какво говори за вас най-омразната ви домакинска работа

В един списък с домакински задължения винаги присъстват занимания, които ще изпълните с удоволствие и лекота, и други...

03/11/2015

Ежедневни задачи:

-        Оправете леглото.

7 неща, които професионалните домакини правят всеки ден

Някои домове нямат купища чинии в мивката, пране, което чака да бъде изгладено, следи от мазнина по дръжките на шкафо...

16/12/2016

-        Почистете повърхностите в кухнята и банята.

-         Измий чиниите.

-         Дезинфекцирайте повърхностите.

Тези прости ежедневни задачи ще ви помогнат да поддържате чист и организиран дом. Като оправяте леглото и почиствате редовно повърхностите, можете да предотвратите натрупването на бъркотия и да създадете по-привлекателно жилищно пространство.

Седмични задачи:

-         Прахосмукачка и метене на подовете.

-        Избършете подовете.

-         Почистете прозорци, огледала и уреди.

-         Изпере спално бельо и кърпи.

В допълнение към ежедневните задачи, изпълнението на седмичните задължения ще ви помогне да поддържате дома си в отлично състояние. Прахосмукачката и метенето на подове, миенето и почистването на прозорци и огледала ще поддържат дома ви да изглежда и да мирише свежо. Редовното пране на спално бельо и кърпи също е важно за поддържане на добра хигиена.

Месечни задачи:

-         Избършете праха и почистете осветителните тела.

-         Почистете хладилника и съдомиялната машина.

-         Изхвърлете храна с изтекъл срок на годност.

-        Избършете шкафове и мебели.

Изпълнението на месечните задачи е от съществено значение, за да поддържате дома си чист и организиран в дългосрочен план. Избърсването на прах и почистването на осветителните тела ще ви помогне да запазите дома си светъл и привлекателен. Почистването на хладилника и съдомиялната машина, изхвърлянето на храна с изтекъл срок на годност и избърсването на шкафове и мебели също ще помогне за предотвратяване на натрупването на мръсотия и мръсотия.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...