Куче или коте у дома? Ето как да предпазите мебелите

Куче или коте у дома? Ето как да предпазите мебелите

Куче или котка и стилен дом. Възможно ли е? Факт е, че обичаме нашите домашни любимци, но обичаме и домовете си, а пухкавият ни приятел скача, драска, хапе, ръфа мебелите…. Все пак тези две любими неща може да не са в пълна хармония. 

Тогава, когато домът е вашата крепост, а кучето или котката е най-добрият приятел - как да си гарантирате, че двете ще се допълват?

Ето няколко съвета за поддържане на стилен дом с домашен любимец.

Тапицерията на дивана

Обичате вашия кожен диван…Но не и котката, която обожава да си показва ноктите точно там. Бъдете прагматични и избирайте с мисъл материята. Ако сте с котка, може да изберете кадифе или микрофибър.

Кожата (може и изкуствената) е чудесен вариант и за кучета, тъй като не попива миризми и не задържа косми.

Доколкото е възможно, изберете материи в цветове, които съответстват на вашия домашен любимец. Бял диван с черен лабрадор не е вариант. Също така е разумно да инвестирате в одеяло за дивана, на което вашият любимец да ляга.

Килими

Когато става въпрос за килими, изберете модел за открито, от материал като ратан или морска трева. Тези килими са по-издръжливи и могат да се справят добре с дълбоко почистване (те също са UV-защитени).

Заложете на модел с малък косъм, придържайте се към тъмни цветове с малки шарки. Големите модели прави петната по-видими.

Стените

Мръсната козина и лапите имат силата да изцапат стената със скороста на светлината. Затова заложете на боя, която се мие. Освен това, имайте предвид, че в процеса на привикване към тоалетната, кучетата може и да „маркират“ стената, затова се подгответе да заличавате и миризми.

Настилката

Килимът от стена до стена е плюшен и удобен, но вероятно не е най-добрият избор за собствениците на домашни любимци. Подови настилки като плочки, бетон и твърда дървесина се почистват много по-лесно и няма да задържат косми. Въоръжете се с мощна прахосмукачка и качествен моп.

Краката на мебелите

Краката на масата често се превръщат в място за игра на котките. За да не се ядосвате заради драскотините по нея, увийте сезалово въже около тях, котката ви може да ги използва за точене на ноктите, а вие ще защитите мебела.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...