Имате стар апартамент? Не изхвърляйте всичко

Ретро и модерно се срещат

4118

В съвременния свят, когато дизайнът може да предложи огромен брой интериорни техники и модерни неща, старите мебели се оказват излишни. Отнасяме се с тях с презрение и се опитваме да се отървем от тях при първа възможност. Но дали е правилно? Вижте как стари мебели и декор могат идеално да се впишат в атмосферата на вашия апартамент.

Направете градина от старите мебелиПо-креативните хора рядко изхвърлят старите вещи

1. Килим

20 идеи как да дадем нов живот на старите вещиВесели декорации без никаква инвестиция

Ако разгледате няколко дизайнерски блога, ще видите, че старите килими текстилни изделия се вписват много хармонично в обзавеждането на модерните апартаменти. Така ще добавите наситени цветове към интериора на помещението, което кара неутралната стая веднага да заблести с нови цветове. 

2. Секция

Отношението към тази мебел е двусмислено. От една страна, тя служи като отлична система за съхранение - в нея може да се постави всичко - от чинии до книги, но от друга страна е твърде обемиста и заема почти половината от стаята. Разгледайте мебела, който имате и изберете само отделни части, коиито да използвате. Така ще придадете на стаята лек ретро шик . 

3. Скрин

Тази мебел е много функционална и до голяма степен решава проблема със съхранението. В оригиналния си вид той идеално ще се впише в стая с гладки светли стени и неутрални мебели. Любителите на шаби шик може да пребоядисат стар скрина в бяло, а със стари тапети да облепят мебела, така че в интериора да се появи ярък акцент.

4. Маса

 

Как ще изглежда старата маса в интериора зависи пряко от стила на апартамента. Например, ако я поставите в минималистична обстановка с модерни мебели и декор, тя ще изпъкне и ще привлече вниманието. И ако искате да вместите мебелите в интериора на винтидж жилище, ще бъде органична част от декора.

5. Паркет

Ако току-що сте се нанесли в апартамент, добре е да разгледате подовата настилка. Паркетния под с рибена кост е истинско богатство. Дървеният паркет се вписва идеално в модерния и актуален стил на скандинавския минимализъм, освен това е неговият основен акцент.

 

Пълна промяна на старите мебелиДайте нова визия на омръзналите ви или захабени мебели  
Сподели: