Свикнали сме да държим какви ли не храни в хладилника, за да не се развалят. Но има някои, които просто нямат място там. Ето кои са те.
Само с няколко прости стъоки вашият хладилник ще бъде чист и организиран, а вие няма да губите време в търсене. Пред...
03/06/20161. Банани
Бананите са най-вкусни, когато са узрели и ако ги сложите в хладилника твърде рано, няма да узреят. След като бананите узреят, можете да ги прехвърлите в хладилника. Кората им може да стане черна, но имат страхотен вкус!
Търсите нещо в хладилника поне по няколко пъти на ден. Защо тогава не го организирате и подредите по логичен и разцио...
21/09/20162. Хляб
Слагането на хляба в хладилника го изсушава. Влагата в хладилника насърчава бактериите и мухъла, така че вместо това го съхранявайте в кутия за хляб!
3. Мед
Съхраняването на меда в хладилника няма да навреди на срока на годност или вкуса, но ще направи меда да кристализира и да стане на бучки. Медът всъщност никога не се разваля, но съхраняването му в херметически затворен стъклен буркан, далеч от топлина и пряка слънчева светлина, е най-добрият метод!
4 и 5. Лук и чесън
Влагата в хладилника кара лука да мухлясва по-бързо, отколкото ако се съхранява на плота, а миризмата му често се усеща в хладилника. Сложете в мрежеста торбичка за съхранение на лук и дръжте на сухо и тъмно място.
6. Картофи
Влагата в хладилника може да накара картофите да изгният, а хладилникът всъщност помага нишестето да се разгради до захар. По-добре е да съхранявате картофите на сухо, тъмно и проветриво място; като плетена кошница в шкаф.
7. Кафе на зърна
Кафените зърна са склонни да абсорбират миризми, така че съхраняването на кафе в хладилника е лоша идея! Съхранявайте кафето в тъмен, херметически затворен съд и далеч от слънчева светлина.
8. Домати
Точно като бананите, доматите трябва да се държат на плота, докато узреят и са готови за консумация, след което се прехвърлят в хладилника. Те обаче губят своя вкус доста бързо, така че се опитайте да ги изядете в рамките на ден или два след като ги поставите в хладилника.
9. Авокадо
И отново, авокадото трябва да се остави навън, докато узрее, и след това да се постави в хладилника. За да развият правилния вкус и текстура, те трябва да узреят на стайна температура, но ще останат добри и узрели още няколко дни в хладилника.
10. Кетчуп
Обикновеният кетчуп има толкова много оцет в него, че действа като консервант и не е необходимо да се съхранява в хладилник! Дори след като отворите бутилката, можете да я върнете обратно в шкафа. Ако си купите кетчуп с по-ниско съдържание на натрий обаче, го дръжте в хладилника - просто за по-сигурно.