Грешките в дизайна, които стилистите веднага забелязват

Има някои пропуски, които трябва да избегнете на всяка цена  

801

От избора на перфектния цвят на боята до търсенето на допълващи мебели и закачане на картината на стената, има толкова много неща, за които трябва да мислите когато декорирате дома си. Но колкото и да се стараем, често допускаме някои, на пръв поглед, елементарни грешки, които обаче не убягват от погледа на експертите. Вижте някои от тях.

Грешки в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

Малки килими

Няколко смешни фала в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

Дори да искаме да зонираме някоя част от голямата стая, е много важно да изберем правилния размер на килима. Те са си инвестиция и затова, ако купите по - скъп модел, който и ще ви служи дълги, и ще добави щипка лукс към интериора, се уверете, че избирате точния размер.

Картини, които не са на точната височина

Най-добрият начин да избегнете грешната височина е да центрирате произведението до средното нивото на очите (160 см). Така тя ще бъде  пропорционална на стената и няма да се налага да местите излишно погледа, за да я гледате.

Неправилен размер на мебелите

Никой не е имунизиран срещу това - дори професионалните дизайнери от време на време! Но това е нещо, което трябва да избягвате. Проверете два пъти с точност размера на помещението и размера на мебелите, които сте избрали. Не забравяйте да предвидите място за минаване, за отваряне на шкаф или чекмедже, както и височината.

Претрупвате с твърде много вещи

Стая, пълна с прекалено много мебели и декоративни предмети, е изморителна за окото. Когато не претрупвате прекалено много пространство, създавате лекота и ефирност и позволявате на фокусната точка да изпъкне.

7 шик декора, които никога няма да се сетите да използватеНали знаете – всичко е в детайлите. Ако чувствате, че вашият дом не е завършен…никога няма да бъде. Декорацията е процес, който продължава постоянно. Това означава, че всичко в стаята ...
Сподели: