7 от най-добрите трикове за почистване, които може да научите от домакините на Airbnb

Те поддържат блестящи домове

1666

Благодарение на интернет всеки може да научи почти всичко в наши дни! Когато искаме да надградим наученото обаче, обикновено се обръщаме към човек с опит, който може да сподели преживяванията си и да ни даде съвети, да ни покаже грешките.  когото може да

А що се отнася до почистване и пране, малко хора имат толкова опит, колкото домакините на Airbnb!

За да подготвят своите жилища за нови гости, те трябва да почистят цялото пространство от горе до долу, да въведат ред и да изперат - включително чаршафи и кърпи. Затова и не е случайно, че разполагат с някои хитри трикове, които са им в помощ.

1. Редовно проветрявайте стаите

Едно от първите неща, които домакините правят, когато се подготвят за нов гост, е да отворят прозорците! Влизането на чист въздух в стаята е най-лесният начин да премахнете застоялите миризми и да освежите.

2. Почистете уредите отвътре

 

Преди да заключите, че кухнята ви е чиста, не забравяйте да погледнете уредите! Понякога не е достатъчно само да ги забършете, но и се налага почистване отвътре

3. Използвайте валяк за мъх

Най-малките детайли правят разлика между чистото пространство и не особено чистото. Косми, власинки и прах правят току-що почистеното да изглежда по-мръсно, отколкото всъщност е!

След като приключите с основните задачи по почистване, минете с ролка върху всичко, покрито с плат или тапицерия. Ще се изненадате колко косми и парченца прах ще съберете!

4. Дифузер за етерични масла

Първите впечатления са важни и домакините на Airbnb го знаят. Те искат пространствата им да крещят „чисто и приветливо“ от момента, в който сте се регистрирали!

Доста домакини на Airbnb слагат дифузери с етерични масла преди да пристигнат нови гости. Естествените етерични масла помагат за освежаване на въздуха в стаите, без да оставят след себе си миризма на застояло.

5. Поддържайте спално бельо

Що се отнася до спалното бельо, комбинирането на различни щампи и цветове може да усложни почистването. Прането ще бъде по-бързо и лесно, когато всички чаршафи и калъфки за възглавници са бели (или поне един цвят!)

Неслучайно хотелите използват бяло спално бельо, тъй като то е сигнал за чистота и защото можете да използвате белина, за да ги поддържате.

6. Слагайте протектор на леглата

Независимо дали сте домакин на Airbnb или просто сте домакин на някого, искате да предложите на своя гост перфектно чисто легло. За да постигнете това, използвайте протектор за матрака и за възглавниците.

7. Чиста баня

Друга важна област във фокуса на домакините на Airbnb е банята. Тя е от решаващо значение и домакините използват какви ли не трикове, за да ги поддържат чисти! Най- лесно е да използвате спрей за баня, оставете го да действа няколко минути и след това забършете с микрофибърна кърпа. Обърнете внимание на крановете и на душа, измийте сапунените остатъци от душ кабината. Ако сте със завеси, перете ги.

Сподели: