7 нещата, от които нямате нужда у дома

Просто ги махнете  

1486

Казват, че когато човек разчисти къщата си от старите и ненужни вещи, освобождава място за положителната енергия и че се създава усещане за повече свобода и простор. И може би има право в тоя. В дома на всеки има много вещи, които не употребяваме, но те заемат ценно място и понякога навяват лоши спомени и асоциации, без да го осъзнаваме реално.

Направи си сам проекти от стари вещиРециклирайте и създавайте уникални неща  

Ето кои са най – често срещаните вещи, които човек волно или неволно задържа в дома си и се отървете от тях. А вие за колко от тях се сетихте?  

1. Визитни картички на хора, чиито имена не ви говорят нищо.

Не изхвърляйте непотребните вещиПревърнете ги в мебел, която ще ни бъде полезна

Няма смисъл да ги държим у дома, защото ако вече не си спомняте къде и кога сте ги получили или никога не сте прибягвали до тях, надали ще ви трябват и в бъдеще.

2. Инструкции/ разписки/книжки за употреба на ел. уреди/ изтекли гаранционни карти.

Важността на тези документи не трябва да се подценява, но често трупаме ли трупаме такива книжа и в един момент се озоваваме с цял шкаф, пълен с такива. Ако имате възможност, дигитализирайте документите си, вече повечето инструкции могат да се намерят и онлайн. Що се отнася до гаранционните карти, запазете само тези, които са актуални. За какво ви е карта, която е изтекла преди 5 години?

3. Лекарствата и козметиката с изтекъл срок.

Има само един аргумент за това – вредни са и няма нищо хубаво в тях. Ако не ви навредят пък, няма да ви помогнат изобщо. В случай, че ви е трудно да изразходите някое козметично средство, купувайте в по – малки опаковки.

4. Празни кутии от обувки.

Освен ако не използвате кутията, за да държите в нея обувките си, няма полза да ги трупате в гардероба празни. Все пак, ако не искате да я изхвърляте, може да й намерите ново приложение – като кутия за шалове и колани, като мини зарядна станция, като кутия за подарък в красива опаковка или за дребните играчки на детето, например.

5. Пощенски картички.

Преди време получаването на картичка по пощата беше толкова романтично и вълнуващо изживяване. За съжаление днес дигитализацията отне това, но ако сте натрупали безсметно количество картички с неясен произход, по – добре се отървете от тях. Запазете само най – сантименталните и скъпи са вас. Те са безценни!

6. Стари видеокасети и дискове.

Технологията напредна много напред и всички семейни видеоклипове и любими филми могат да бъдат дигитализирани и съхранени на флаш устройство. Така ще освободите и поне един шкаф.

7. Напукани, избледнели, скъсани неща.

 

Странно, но хората не изхвърлят вещи, дори ако има дефект. Мисълта „един ден може да ми потрябва“ е причината да живеем в претрупани домове. Опитайте се да пречупите този стереотип и се отървете от тези неща.

Какво да правим с непотребните кухненски вещиНе изхвърляйте непотребните вещи, ще ви потрябват
Сподели: