7 Начина да използвате тапети за декорация у дома

Вижте техните многобройни приложения

4987

Тапетите са лесен, достъпен и ефектен начин да преобразите интериора на дома си, без да влагате много средства. Освен стандартната си функция, тапетът може да намери и други оригинални приложения в декора на дома. С тапети може да облицовате тавана, част от стена, както и различни интериорни елементи.

Идеални за декорация са и фототапетите, които от няколко години отново са хит в интериорния дизайн. Голямото разнообразие от фототапети ви дава безкрайни възможности за декорация и преобразяване на дома – бързо, лесно и евтино.

Вижте 7 свежи идеи за използване на тапети у дома:  

На тавана


Снимка:Björn Wallander

Ако намирате традиционния бял таван за скучен и банален и искате нов облик за стаята, помислете за идеята да го облицовате с тапет. Може да избирате между различни видове тапети – гладки, текстурирани, матови, гланцирани, в зависимост от ефекта, който търсите. Гланцови тапети в светъл цвят ще отразяват светлината и ще направят стаята просторна.

Стенни панели

Снимка: Pieter Estersohn

Различни интериорни елементи като панели и ламперии също биха могли да бъдат облицовани с тапети. В тази детска стая тапетите с дървесен принт създават очарователна и загадъчна атмосфера.

Голям фототапет на една цяла стена

Снимка: GRANDecor

Ако искате да създадете акцентна стена в хола, спалнята или детската стая, най-лесния, бърз и ефектен начин да направите това е да изберете голям фототапет на цялата стена. Предлага се голямо разнообразие от изображения, подходящи за всяко помещение и за всеки интериорен стил. За детската стая ще откриете животни, анимационни и приказни герои, космически изображения, за спалнята – романтични и морски пейзажи, за кухнята – цветя, плодове, билки, за дневната – градски и горски пейзажи, животни, географски карти.

Тапети за малко пространство

Снимка: Simon Watson

Тапетите могат да превърнат малкото пространство в истинско бижу като го направят да изглежда по-голямо отколкото е. Може да откриете тапети, подходящи за тесни, ниски, тъмни пространства. Вертикалните ивици ще направят стаята да изглежда по-висока, а хоризонталните – по-широка.

Придайте характер на интериора

Снимка: Simon Upton

Тапетите придават чар, индивидуалност и стил на всяко помещение. Поставянето на тапет в рамка за картина е интересно и нетрадиционно решение, с което ще преобразите интериора.

Повече светлина

Снимка: Simon Upton

За малки, тесни и тъмни пространства използвайте гланцирани тапети, които отразяват светлината и ще направя помещението просторно и визуално по-голямо.

Зониране на пространството

Снимка: Miguel Flores-Vianna

С помощта на тапети може да обособите различни зони в дадено помещение. Декорирайте с тапет стената зад трапезната маса в кухнята или работния кът в хола. С помощта на тапети може да се разделят визуално и зони за игра, учене и сън в детската стая.

Сподели: