5 знака, че вашият апартамент има много отрицателна енергия

5 знака, че вашият апартамент има много отрицателна енергия

Ако завръщането у дома не носи удоволствие и не предизвиква положителни емоции, това е повод да се замислите. Има редица признаци, които показват наличието на отрицателна енергия в дома ви.

Всеки поне веднъж в живота си е срещал хора, с които е изключително уморително да общувате, дори ако преди срещата сте били пълни с енергия и като цяло позитивни. Не само хората, но и местата – и дори вашият собствен дом – могат да окажат такова отрицателно въздействие върху нашето благосъстояние.

Не искате да се прибирате

Фактът, че отлагате момента на връщане у дома или сте готови да прекарвате времето си навсякъде, но не и у дома, е основният критерий, по който можете да разберете, че в апартамента има отрицателна енергия. Къщата трябва да бъде за всички „място на силата“, където е приятно да бъдете и където искате да се върнете след работа и след ваканция.

Това място трябва да е най-удобното, защото тук прекарваме време насаме с любимите хора и себе си. Ако завръщането у дома не носи удоволствие и не предизвиква положителни емоции, тогава това е повод да помислите. Причината, поради която не искате да сте у дома, може да бъде както конфликти и кавги с роднини и приятели, така и разстройство , безпорядък в стаята, нелюбими мебели и обзавеждане.

Чувствате ли се неудобно у дома?

Тази точка е следствие от първата. Ако се чувствате неудобно, най-вероятно причината за това е неблагоприятната атмосфера, която се появява поради лоша комуникация с членовете на домакинството и проблеми в отношенията с тях: чести конфликти, упреци, кавги и взаимно неразбиране.

Ако членовете на семейството могат да говорят помежду си за своите чувства, оплаквания, желания и да слушат какво им казват другите, не се осъждат един друг, тогава в къщата цари спокойна атмосфера. Там, където всички са в състояние на безкрайна студена или дори открита „война“, се усеща напрежение. Спомнете си чувството, когато станете свидетел на нечия кавга. Сякаш гръмотевичен облак виси във въздуха, става неудобно да си наоколо и единственото нещо, което искаш, е да се махнеш възможно най-скоро.

 

Нямате енергия за поддържане на чистота и ред

Поради липсата на чистота и ред вкъщи, не искате да се връщам там. Не можете да възстановите силите си, умората само се натрупва и нямате сили за нищо, особено за почистване и подреждане на къщата. Бъркотията се натрупва, слоят прах расте и всеки ден желанието да се измъкнете угасва все повече и повече – попадате в омагьосан кръг, в който може да се въртите безкрайно. Поради липсата на ред не усещате прилив на енергия и няма сила да излезете, което означава, че не можете да възстановите реда и чистотата.

 

Единственият начин да излезете от порочния кръг е да го прекъснете. Ако не можете да направите това сами, помолете приятели за помощ или се обадете към фирма за почистване. Първата стъпка винаги е най-трудна, но след това ще се изненадате колко много искате да поддържате ред и колко лесно ще бъде да го направите.

Гостите заобикалят къщата ви

Представете си вашите близки приятели, с които обичате да прекарвате свободното си време, на които отивате на гости, с които споделяте всичко, което се случва в живота, и с които празнувате заедно. Най-вероятно сте формирали средата си по такъв начин, че ви е приятно да сте с тези хора, подкрепяте се и не се съдите взаимно, те ви зареждат с енергия и вие зареждате с енергия. С тях ви е спокойно, забавно и комфортно, където и да сте.

 

Но ако сте забелязали, че всеки път, когато ги поканите на гости, те намират извинения да не го приемат, се запитайте за причината.

Бързо се уморявате

Всички възстановяваме енергията у дома, тук можем да свалим всички маски и да бъдем себе си. Къщата се свързва с усещане за спокойствие и сигурност. Но ако къщата не предизвиква такива емоции, тогава това е тревожна камбана.

Там, където е концентриран негативът, настъпва умора. Вместо да дава сила, домашната атмосфера само отнема почивката и не можете да се отпуснете напълно. Имате нужда от повече сили, за да се справите с негативната атмосфера, а вътрешните ви ресурси се изчерпват по-бързо. Това дори може да ви причини проблеми със съня.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...