5 прости тайни на чистия дом от професионалистите

Да е подредено е въпрос на организация

2508

Всеки от нас имаме поне един познат, който, когато и да посетим, у тях, всичко е перфектно подредено и чисто, чиниите са измити и на мястото си, никъде няма прах. Дали това е въпрос на талант или просто на правилна организация? Ето няколко основни съвета от хора, за които чистотата е ежедневно задължение, а именно – професионалистите в почистването.

10 места у дома, където не почиствате, а е ужасно мръсноДори и най-добрите домакини често забравят тези места

1. Има разлика между спретнатост и чистота.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Домът ви може да е идеално чист, но няма да изглежда по този начин, ако върху всички повърхности има разни неща - детски играчки, дрехи, купчини книги или документи.

Така, дори да е малко прашно, но подредено, ще изглежда по-добре от перфектно чисто, но претрупано място.

2. Без излишни неща

Огледайте се около вас. Колко от вещите, които са сложени там, ползвате реално? Махнете всичко излишно, опитайте се да слагате всяко нещо на мястото му, а ако купите нещо ново, махнете старо такова.

И за да разберете наистина дали имате нужда от нещо, вземете го и се запитайте дали това ви прави щастливи. Ако отговорът е „не“, отървете се от него.

3. Кутия за нещата, които не са там, където трябва да бъдат

Никой не е перфектен. Понякога гостите се появяват, когато най-малко ги очакваме. И вместо да се опитвате да бързате и да чистите, сложете всички неща, които не са на мястото си е в специална „критична“ кутия . Когато гостите си тръгнат, разпределете вещите от нея.

4. Проверете стаята, преди да излезете.

Когато излезате от стаята, вземете едно нещо, което не принадлежи там. Може да са мръсни чаши, книги или дрехи, които трябва да се измият. По този начин без усилия ще почистите жилището си.

5. Почистване като начин да се отпуснете и да се разсеете

Ако трябва да мислите по даден въпрос, използвайте чистенето за концентрация, съберете мислите си и действайте. Това е идеална терапия, защото така не само подреждате шкафа, но и мислите в ума си след труден работен ден.

Ако успеете да превърнете своите задължения в релаксиращ ритуал, това е добре както за къщата, така и за вашето психическо здраве.

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  
Сподели: