Трикове за винаги свеж и чист хладилник

Спрете изхвърлянето на храна

3830

Не сте сигурни какво има в най-задната част на хладилника? С няколко организационни трика това ще се промени, ще се избавите от лошата миризма и от развалената храна.

Първо си признайте, колко време остатъците от вечерята остават в хладилника ви? Ако не можете да си спомните, просто отворете коша и ги изхвърлете.

Да поддържате хладилника винаги подреден и чист изисква не само усилия, но и известни познания.

Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат.

Първо и най-важно...

е да си създадете навик да почиствате хладилника веднъж седмично. Минавайте с топла вода със сода и оцет и преглеждайте за продукти с изтекъл срок на годност. Ако често има нещо разлято, постелете с фолио рафтовете, което може лесно да махнете и да замените с друго. риска от отнема нищо токсичен.

Горните рафтове

Първо се уверете, че термометърът на хладилника работи и следете за правилното разпределение на храната. За да намалите риска от останала храна, съхранявайте я прозрачни съдове, които може да виждате. Ако готвите всеки ден и остава храна, съхранявайте в индивидуални купички и кутии, за да може да претоплите на следващия ден.

По – долните рафтове

Месото: съхранявайте месото на долните рафтове, където е по – студено. Инвестирайте в съд за съхранение на месото, който да не позволява развитието на бактерии.

Мляко и яйца: тях съхранявайте в оригиналните им опаковки и не ги слагайте на вратата на хладилника, защото има опасност да се развалят по – бързо там. Най-добре ги дръжте в средата на хладилника.

Вратата на хладилника

Там е идеалното място за сосове, кетчуп, майонеза, горчица. Мед, табаско или оцет дръжте в килера.

Чекмеджетата

Плодове: Съхранявайте плодовете на хладно място, далеч от зеленчуците и други храни, защото отделят етилен, който може да доведе до преждевременното гниене на някои зеленчуци, чувствителни към него етилен. Не е нужно да съхранявате в хладилника банани, цитрусови плодове, домати или ябълки.

Зеленчуци: Листни зеленчуци дръжте в чекмеджета с висока влажност, за да се запазят свежи. Ако има загнили или увехнали листа, изхвърлете ги. 

Сподели: