Трансформацията на 40 кв. м жилище в апартамент с една спалня

Студио се превръща в стилен малък апартамент

2735

В повечето жилища – студио един от най – големите проблеми е създаването на лична, интимна зона. Но как можете да постигнете такова, за да не стане жилището мъничко и тясно? За щастие има много решения, които помагат за постигане на удобен и функционален дизайн.
Ето един пример с малко – 40 кв. м студио, чийто собственици искат да го превърнат в едностаен дом.

Студио от 6.6 кв.м Това ли е най-неизгодният наем? 

Стилът може да се определи като модерен минималистичен с еклектична нотка. Тъй като собствениците не са имали конкретни изисквания по отношение на стила, дизайнерът залага на елементи, които да съответстват на съществуващите шкафове и подови настилки. Той включва и елементи от стъкло, метал, дърво и плат в окончателния вид.

Фоайе

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година

На няколко крачки от вратата има тесен шкаф за обувки, на който има няколко декоративни елементи и книги. Акценти на стената помагат да се избегне скучният вид.

Всекидневна

Жилищната зона се отличава с различни цветове, които се допълват. Освен използването на тапети, дизайнерът инсталира и ламиниран акцент от дърво, на който има метален декор-фокусна точка в жилищната зона. Вместо да избере диван с неутрален цвят, той се спира на синьо. Мекото обзавеждане кореспондира с жълтите акцентни парчета.

Трапезария

Точно пред дневната зона е зоната за хранене, в която могат да се настанят удобно двама до четирима души. Изборът пада на маса с метални крака и тапицирани столове за елегантно докосване. Каменните плочки добавят текстура и оживяват стената, на която има телевизор, а вградените шкафове осигуряват достатъчно място за съхранение. Компактната кухня е с матирани шкафове и пастелно тюркоазен гръб.

Спалня

За зоната за сън дизайнерът залага на плъзгащи се стъклени панели, които придават просторен вид на жилището.

Спалнята разполага с просторно легло, зад което има тапицерия. Тук преобладават неутрални цветове и нотки на синьо.

Лампата и компактната странична маса придават индивидуалност и стил на стаята, а произведенията на изкуството разбиват монотонността .

Модерно жилище от 44 кв. м Перфектното жилище
Сподели: