Тайната на най-доброто барбекю парти за лятото

В основата е качествената храна на Маджаров

5426

Лятото наближава, което е добър повод да ознаменуваме началото му. А какво по-подходящо нещо от забавно и запомнящо се барбекю парти със семейство и приятели!

Да бъдете домакин на барбекю изисква известна подготовка и усилия, но винаги е забавно и носи неописуемо удоволствие. И ако ви липсва смелост да направите такова, ето няколко предложения, с които ще може да планирате едно наистина запомнящо се забавление с похапване на открито. Всичко, което ви трябва са настроение, креативни идеи и добра храна.

Изберете тема за партито. Така най-лесно ще определите цялостната декорация и избора на храната.

Определете датата. Колкото по – рано го направите, толкова по – добре и за вашите приятели, които ще запазят вечерта за забавление.

Ако вашите приятели са с деца, не забравяйте и за тяхното забавление. Помислете за игри, организирайте им малък кът за тяхната вечеря. Може да сложите и мини щанд, на който да правят сладолед или лимонада и да ви обслужват.

Или пък да разхвърляте пуфове из двора, на които те да се излежават. Ако имате възможност сложете им проектор с екран, на който да се прожектира филм. Така те ще се забавляват на импровизирана киновечер на открито.

За възрастните подредете голяма маса, не е нужно дори да я застилате с покривка. Сложете в единия край чинии, салфетки и прибори. Не забравяйте да подредите и различни чаши. Така гостите ви ще се чувстват спокойни да се разхождат из двора или да седнат и да се забавляват.

Ако правите парти вечерта, не забравяйте и за осветлението. Може да закачите лампички по дърветата, да разхвърляте фенери или да запалите лед свещи.

Най-важната част от едно парти е барбекюто. Съветваме ви да заложите на класическо и традиционно барбекю през лятото! То се харесва от всички, никой няма да бъде разочарован и винаги може да направите своя импровизация.

Но ако може да си позволите волности със салати, сосове и маринати, да изберете различни гарнитури или снаксвове, това с което не трябва да правите компромис е качественото месо. Само така барбекюто няма да е просто вкусна храна, а цялостно изживяване и неповторима емоция.

Наред с основните храни за барбекю, като бургери, хот дог, пиле, картофена салата, царевица, които са задължителни, изборът на месото е ключът към успешното барбекю. Нашият съвет е да заложите на пресните меса на Маджаров, пакетирани в защитена среда. Няма човек, който да устои пред аромата на цвърчащи кебапчета и кюфтета, кърначе или наденица. Добавете резени бекон и свински врат за скара Маджаров и гостите ви няма как да не ви признаят за най-добрия барбекю майстор.

За финал на вечерта може да предложите изненадващ сладоледен бар. Изнесете няколко кутии със сладолед, сложете фунийки, пурички, захарни поръски, топинги и бисквити за украса, и оставете всеки сам да направи своята любима комбинация. 

Сподели: