Професионални трикове за организация у дома

Подредете без усилия

2858

Независимо колко често подреждате гардероба в спалнята си или преподреждате чекмеджето за грим, има някои места в къщи, които като че никога не може да организирате. Тези магнити за бъркотията  - входът, занаятчийски стаи, килерът са главните виновници. Според професионалистите обаче поддръжката не е трудна, а изисква малко организация и правилните за съхранение неща. Вижте няколко съвета:

Антрето

Входът на дома ни обикновено е мястото, където хвърляме пощата, събуваме обувките и се събличаме, понякога без да мислим. Това обаче е първото място, което виждат нашите гости, затова трябва да направи добро впечатление. Експертите съветват да сложим кошници, в които да държим аксесоарите и дребните вещи, а най-добре би било ако има такава за всеки член на семейството.

Гардеробът

Когато трябва да подредите гардероба и погледнете към планината с дрехи, може би ви е трудно да знаете откъде да започнете. Експертите съветват да се съсредоточим дори и върху малките детайли. Например добрите закачалки. Те създават изчистен вид, позволяват да увеличите максимално пространството и ни спестяват повторно гладене на дрехи. Помислете и за допълнителни кошници, които може да закачите и в които да държите дребни аксесоари като шалове, колани.

Килерът

Кухнята е проблем за много хора, но при стриктна организация лесно ще я подредите. Махнете всичко и прегледайте продуктите, които имате. Изхвърлете тези с изтекъл срок, а организирайте по видове храни. Инвестирайте в пластмасови контейнери и надпишете всичко.

Шкафът с лекарства

Ако бутилката сироп за кашлица, които купихте зимата е в същата кутия, в която са и витамините е време да подредите. Ежедневните лекарства и витамините се съхраняват отделно от другите лекарства. Отделно сложете продуктите за първа помощ. Саниранитарни продукти като памук, тампончета, клечки за уши…съхранявайте в други кутии.  Така само с един поглед ще знаете кое къде е.

Аксесоари за направи си сам проекти

Децата имат толкова много малки неща за декорация или училищни проекти. И често са разпилени къде ли не. Затова селектирайте ги и заедно ги подредете в прозрачни бурканчета и контейнери. Купете красиви етикети и надпишете. Отделете един шкаф, в който да подредите всички тези неща. Така ще ги научите от рано на организация и ще си спестите постоянно събиране на кламери, мъниста, хартийки…

Сподели: