Почистете вашата кухня като професионалист

Пазете само вещи, от които наистина имате нужда 

1067

Японката Мари Кондо  получи световна известност, благодарение на своята книга „Магията на подреждането“, в която разказва за изкуството за подреждане и как да се отървем от ненужните вещи.

Според Мари ако започнете да прибирате вещите си, без да сте изхвърлили излишното, ще се връщате отново и отново в изходно положение. Тя смята, че трябва да пазим само онези неща, които разпалват емоции и карат сърцето ни да подскочи. Писателката е разработила техника за почистване и организация, която работи за всяка част от дома - дори кухнята.

Вижте някои от нейните съвети:

1. Организирайте вертикално

Застанете в средата на дома си, погледнете нагоре и вижте колко място имате за съхранение. Организирането по вертикала не само ви позволява да съхранявате по-важните неща, но и може да ви място на плота.

2. Създайте съхранението, от което се нуждаете

Ако трябва да тикате някои неща, за да ги сложите, явно този шкаф не върши работа. Помислете за допълнително място за съхранение – подвижен плот или помощна масичка.

3. Подредете плотаВсичко, което не използвате за готвене, печене или подготовка на храната, но се намира на плота, трябва да бъде изхвърлено възможно най-скоро. Ако искате някакви декоративни аксесоари, сложете само един – два, не повече.

4. Не се страхувайте да изхвърляте

Почистването идва с малка доза вина, особено ако изхвърлите нещо, което е скъпо или уникално. Тогава го подарете на някой, който би искал да го има или ще му се радва и ще върши работа. Така ще се почувствате по – добре и ще зарадвате някого. 

 

Сподели: