Почистете дома си за пет минути

Съвети за екстремно почистване, които винаги ще са ви от полза  

2880

Спомняте ли си онази реклама, в която с едно щракване на пръстите домакинята почиства до блясък цялата къща? Със сигурност ще е чудесно, ако това се случваше и в реалния живот, но за съжаление, за да постигнем този ефект ще са нужни доста по – големи усилия. Или почти. Читателите на hgtv.com споделят техните тайни за бързо почистване у дома. Не гарантираме за блестящия ефект, но дори да ни костват и малко повече, си заслужава да опитаме някоя от тях.

Кутия с препарати

За да не се лутате между банята, кухнята и килера, организирайте си кутия с препарати, която ще може да носите с вас. Особено полезна ако живеете в голяма къща.

Пускайте пералня всеки ден или през ден

Ако имате голямо семейство, не чакайте прането да се събере в края на седмицата. Пускайте пералня в момента, в който имате достатъчно дрехи, за да я напълните. Така ще спестите голямото пране в края на седмицата.

Поставете си времеви цели

10 минути на стая. Нито повече, нито по –малко. Ще видите колко по – фокусирани и ефективни ще бъдете когато се чувствате като на състезание и разполагате с определено време.

Силата на лимона

След като измиете банята, минете стените с лимоново олио. Освен че ще освежите, ще предотвратите натрупването на сапун и варовик.

Еко – чистене

Оцетът и содата правят чудеса. Затова ги използвайте в почистването без ограничение.

Борба с петната и още нещо

С водороден пероксид може успешно да премахнете петно от кръв, да почистите тоалетната чиния и дори да подхраните цветята.

Блестяща душ кабина

След баня почиствайте винаги водата от стените с помощта на гъба за стъкла. Така ще се радвате на блестящо и чисто помещение.

Използвайте пълноценно миялната

Когато миялната не е пълна, използвайте празното място и напълнете с вази, пластмасови съдове и дори с детските играчки, които се нуждаят от хубаво почистване, но не са ви под ръка. Така ще използвате потенциала на машината пълноценно.

 

Сподели: