Няколко начина да скриете климатика

Заедно с кабелите и тръбите  

5044

В горещите дни климатикът е пръв приятел за всеки дом. Всички знаем колко е приятно да усетим хладния въздух, който да ни спаси от жегите и да ни осигури комфорт. Наред с всички предимства обаче, често климатикът е не твърде естетичен аксесоар заради тръбите и кабелите. Ако не сме планирали предварително слагането на този уред и не сме ги вградили в стената, трябва да се примирим с наличието им. Все пак има няколко начина, с които да ги прикриете.

Ето няколко идеи: 

Кабелите

Монтирайте корниз, зад който да прикриете кабелите. Закачете и малки кукички, които да ги прикрепят здраво.

Тръбата

Тръбата, която излиза от климатика съвсем не е приятна гледка. В зависимост от стената, до която е разположена може да я скриете по различни начини, но универсално правило е да помислите за фалшива стена/ параван. Тя може да от дърво, от шперплат, от тухли. Вариант е да боядисате тръбния сноп в същия като стената цвят, а ако имате възможност и планирате ремонт, може да го вкопаете.

Естетическата страна

Наред с кабелите и тръбите, много хора търсят начини да скрият и самия климатик. Това може да стане ако го позиционирате в някоя ниша, да го интегрирате в мебел или да го монтирате над шкаф, където няма да се вижда. На пазара вече се продават изключително красиви модели, които може да превърнете дори във фокусна точка на стаята. Ако все пак не искате да се вижда, изберете климатик, който да е в един цвят със стената и да се слива максимално с нея.

 

Сподели: