Нов поглед към скандинавския стил

Нов поглед към скандинавския стил

Клиентите на този уютен апартамент в скандинавски стил са творческо семейство с малко дете. Младите хора водят активен начин на живот, пътуват, ходят на туризъм, прекарват времето си на открито. Като жилищно пространство клиентите искат открито студио с изолирана спалня, изпълнено с атмосфера на домашен уют и единство с природата в най-добрите традиции на Скандинавия.

Апартаментът е направен в студена гама от нежни пастелни цветове – ментово, лайм, светло синьо, светло сиво, бежово и, разбира се, бяло. Подовите настилки от естествено дърво в светъл, студен нюанс действат като неутрален фон, докато тъмните детайли - дограма, декор и лампи - служат като ярки акценти. Това е типична скандинавска техника: ярките детайли на светъл фон създават интериор с характер, играещ с цвят.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Подовото покритие на коридора са плочки с пастелни шарки. Такава лека рисунка изглежда много деликатно, като същевременно не претоварва пространството. Обикновените висящи лампи с тъмна основа са избрани като основни тук, а дългото огледало в бяла рамка визуално увеличава пространството.

 

Кухнята-хол е изпълнена с естествена светлина. Стаята е разделена на четири зони: кухня, трапезария, хол и кът за сядане в прозореца на залива. Въпреки че собствениците на апартамента обичат да готвят, те се нуждаят само от най-важното и е важно кухненската част да не заема твърде много място. Много семпъл бял кухненски сет с гладки фронтове и контрастен черен плот отговаря на тези изисквания. Зад кухнята има килер, който може да побере всички сезонни предмети и предмети от бита. Стъклен прозорец го отделя от кухнята, позволявайки повече светлина да влезе в стаята.

 

На перваза на прозореца в кухнята има удобен кът за сядане, с удобна система за съхранение под формата на чекмеджета. Самостоятелният хладилник в светло зелен ретро стил отразява висящата светлина над масата за хранене. Друга отличителна черта на скандинавския стил са несъответстващите столове.  В този случай те изглеждат доста хармонично благодарение на общата концепция на апартамента, в която акцентът е върху смесването на форми и текстури.

 

Еркерът в хола е превърнат в зона за отдих: има фотьойл, маса и подова лампа. Такава група за четене е едно от желанията на клиентите, които прекарват много време в четене на любимите си истории или просто се любуват на гледката от прозореца. Мебелите отговарят на най-добрите традиции на скандинавския дизайн, въплъщавайки красота и функционалност. Мек килим добавя комфорт и топлина. Сив текстилен фотьойл служи като акцент, а основният декор на хола - плакати в контрастни рамки на стената - придават оживление на интериора. Бялата масичка за кафе визуално балансира пространството.

Спалнята за собствениците на апартамента е преди всичко място за почивка. Естествените пастелни цветове са отговорни за създаването на хармония в пространството. Меко, спокойно и леко - това е точно това, от което се нуждаете за добър сън. Леглото на родителите с тапицирана табла е допълнено от две дървени маси с модерни бели лампи за четене.

Баня

Тук са използвани плочки с различни размери и порцеланови каменни изделия за довършване на стените и пода в банята. Оригиналните пачуърк плочки в зоната на банята служат като необичаен акцент в стаята. В окачен дървен шкаф има мивка и ретро смесители, вградени в стената. 

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...