Навици,които съсипват реда у дома

Правите ли ги често?

447

Домът ни, колкото и да го обичаме и да ни е удобен, с времето също остарява. Въпрос на правилната грижа и поддръжка е да съумеем да запазим уюта и привлекателността му. Това включва чистене, организация, освежаване, промяна от време на време, за да не ни омръзва... А знаете ли, че тайната на подреденият и красив дом се крие в детайлите? Но за съжаление нашите лоши навици  водят само до едно – бърза амортизация. Ето няколко съвета, какво да престанем да правим, за да бъде  дома но по – дълго време организиран и в добро състояние.

Фурната не е шкаф

Замислете се, дали не използвате фурната като място за съхранение на всякакви принадлежности, които не ползваме често. Ето сега е времето да извадите всичко от там и да го сложите по местата.

 Чекмедже за боклуци

Няма нищо лошо да имате чекмедже , в което да държите всякакви кухненски принадлежности и джаджи, но нека не бъде място за всичко – дори и за сметки, ролката от старото фолио или счупени клипсове за затваряне на пликчета.

Ред в прането

След като махнем прането от простора или сушилнята, мястото му не е по столовете или на леглото. Приберете изпраните дрехи в гардероба. Лесно е и отнема секунди. 

Сменяйте редовно чаршафите и кърпите

Замисляте ли се колко често сменяте чаршафите в спалнята и кърпите в банята? Започнете да спазвате правилото – на всеки три – четири дни кърпата и всяка седмица – чаршафите.

Правете малки ремонти

Малкото влажно петно, което е избило може да изглежда безобидно, но скоро то може да се превърне в голям проблем. Затова го отстранете възмжно най - бързо.

 

Сподели: