Направи си сам проекти за кухнята

С тях стаята ще бъде по - различна

3022

Няма нищо по – хубаво от това да имате уютна и приветлива кухня. Но колкото и скъпи мебели да сложим или високотехнологични уреди да изберем, ако няма нотка на лично излъчване и собствен почерк, тя губи стойност и не носи онзи заряд, който ни кара да се наслаждаваме на храната и събиранията със семейството. За щастие има много варианти да добавите този уют и уникалност, като чрез лични уникални проекти.

Предлагаме ви няколко направи си сам идеи за кухнята, в които може да намерите вдъхновение и да създадете и ваши собствени произведения.

Античен шкаф

Ако имате шкаф или стар бюфет и само пречи, лесно може да му намерите полезно приложение като го превърнете с място за съхранение на кърпи, покривки, свещи или подложки за хранене. Така всички тези неща е бъдат събрани на едно място и ще си осигурите удобство и комфорт.

Поднос

Кой е казал, че кутията за инструменти може да служи само за това. Ако я пребоядисате и почистите добре, може да се превърне в удобен поднос за чаши и напитки.

Помощна маса – остров

Малка помощна масичка с хубав плот отгоре е полезна вещ за всяка кухня. Тя може да изпълнява ролята на остров, на място за бързо похапване и дори на работна площ.

Буркани

Инвестирайте в стъклени буркани и подредете (и изложете) най-често използваните от вас продукти. Все пак това е кухня и храна на показ е нещо съвсем естествено.

Мини винарна

Ако намерите в някой антикварен магазин стелаж за сортиране на поща, ето идея за хитро приложение в дома ви – съхранявайте на него бутилки с вино.

Вместо щипки

За да затворите даден плик, обикновен ползвате щипка, може би. А защо не опитате с винена тапа. Интересен и ефектен проект.

Стълба

Показвали сме ви стълб, която играе ролята на рафт на земята. Стъпете една крачка нагоре и я сложете на плота – не по – малко хитър и полезен проект.

Зелено

Кой не обича пресните подправки в яденетео? Тогава помислете за ваша мини градина в кухнята. Посадете от любимите си билки и се радвайте целогодишно на аромата им.

Позитивен заряд

Още едно полезно приложение на старата кутия за инструменти – превърнете я в зарядна станция.

Пликовете под контрол

Край на хаоса с найлоновите торбички. Вземете няколко метани кутии за кърпички и сложете там пликовете. Сега лесно ще може да взимате колкото ви трябват, без да се разпиляват. 

Сподели: