Колко ще ми струва ремонтът?

Вече може да изчислите сами  

13431

Без значение дали се нанасяте в нов дом или живеете в старо жилище, темата за ремонт – частичен или основен често буди доза безпокойство.

Как ще го направя, колко ще струва, къде ще намеря проверен и сигурен майстор, ще отговори ли на очакванията ми?

Това са само малка част от въпросите, които терзаят собствениците. И с основание. Защото понякога основният ремонт на един дом може да излезе почти колкото струва самият апартамент. Но ако е направен с мисъл, с правилни изчисления и с предварителен проект за необходимите ремонтни дейности, и не на последно място, от професионалисти, целият процес може да бъде по-лесен и по-сигурен.

Как да изчисля ремонта на дома ми?

Да имате приблизителна стойност на ремонтните дейности вече е лесно и сигурно, благодарение на един нов инструмент – калкулаторът на Недвижими Еноти. С него имате възможност да заложите три опции за ремонт – бюджетен, среден или лукс.

За да получите приблизително най-близката очаквана стойност, трябва да въведете чистата площ на жилището, броя стаи, брой бани, както и годината на строежа.

В калкулатора имате заложени различни опции за строително монтажни дейности, за отопление и вентилация, за смяна на дограма, настилки, врати, електро-монтажни дейности. Към калкулатора може да добавите и ремонт на баня и кухня, разходи за текстил и за мебели.

Реално това са всички разходи, които трябва да се предвидят по време на един основен ремонт, но за които рядко може да заложим бюджет, макар и с някаква приблизителна стойност.

След като отбележите всички дейности, които планирате и определите класа ремонт, който искате, давате заявка за оферта. В самата апликационна форма може са заложите дата, до която бихте искали ремонтът да е готов, попълвате данните си и изпращате искането. Скоро ще получите оферти от компаниите, с които Недвижими Еноти работят, а това са проверени и надеждни майстори, на които може да се доверите.

"Макар че през последните месеци на пазара има осезаемо повече имоти, завършени до ключ (инвентар от късите наеми), отчитаме ръст в търсенето на имоти ново строителство стари апартаменти с добра локация за основен ремонт.", коментира Галя Йорданова, изпълнителен директор на Enoti.bg

По думите й купувачите калкулират ремонта още при покупката и са доста по-агресивни в договарянето на цената, защото за продавачите особено, когато са частни лица, е ясно, че имотът няма търговски вид и ще чака клиент, който не се плаши да бюджетира, финансира и изпълни ремонт.

"Enoti.bg вече предлага възможност купувачи с подобна стратегия да могат да въведат базовите параметри на харесания имот и да видят пълна разбивка на прогнозираните разходи по пера, което е ценна информация в контекста на по-голямото решение добра инвестиция ли правят. Могат да получат и реална оферта от професионална бригада и дори да наемат такава.", добавя Галя Йорданова. 

Ремонтът на дома вече може да не е опъване на нерви и безсмислени разходи, а благопожеланието „Да ти влезе майстор в къщата“ да остане в миналото.

Нужни са ви само няколко клика и добри идеи за новия дом! 

Сподели: