Как да живеем на широко в малкия апартамент

Хитри идеи за всеки малък дом

7171

Вашето жилище може да е малко по размер, но това не означава, че трябва да притежава малко стил. В апартамента няма как са разположите големи мебели и нямате възможност да се ширите, но въпреки това може да създадете достатъчно комфорт и фуннкционалност.

Ето и няколко съвета ако обзавеждате малко жилище.

Разделете зоните

Обикновено малките апартаменти са с отворен план, което значи, че лесно може да разделите помещението на зони. Помислете за бюфет между кухнята и трапезарията, който ще ви осигури и допълнително място за съхранение. Или за висока етажерка, с която да разделите всекидневната от спалнята.

Компактни мебели

Компатните или мултифункционалните мебели са най-добрият избор за малкия апартамент. Спрете се на модели, с които ще спестите място и които могат да имат няколко приложения. Например масичка за кафе, която се трансформира в трапезна маса. Или диван, който се разгъва и става на легло за през нощта.

Светли цветове

Много пъти сме казвали, че светлите тонове са идеални за малкия апартамент. Разбира се, винаги има изключения и може да помислите за тъмни тонове, но в общоприетия случай няма да сбъркате ако заложите на бяло или бежаво.

Мислете вертикално

Малкото жилище предполага и по – малко място за съхранение. Защо да не се възполваме от височината на стаята обаче и не заложим на високи етажерки. Така ще издължите визуално помещението и ще имате допълнително място за багаж.

Повече естествена светлина

Възползвайте се максимално от притока на естествена светлина в жилището. Тя създава простор и широта. Ако имате възможност, сложете френски прозорци. Спрете се на светли и ефирни завеси, които ще позволят светлината да влиза максимално.

 

Сподели: