Как да превърнете дома в по-вдъхновяващо място

Как да превърнете дома в по-вдъхновяващо място

Съхранете креативността си, почерпете от идеите и отделете време, за да се насладите на нещо наистина вдъхновяващо и полезно.

Използвайте цветовете

Нека са започнем от цветовете! Много хора като че се страхуват от тях, но тяхната вибрация е извор на вдъхновение. Вижте неподозирани начини да използвате цветовете – от акцент в стените до ярки аксесоари. Но бъдете внимателни в подбора на нюансите. Ако предпочитате изчистения и свеж вид заложете на бели стени и добавете малка декорация. А този апартамент е пример за игра на плажните тонове с ярките акценти на оранжево и коралово.

Пренареждайте и размествайте

Учудващо е как промяна в интериора може да събуди кретаивността. Дизайнерите препоръчват смело да пренареждате и аранжирате в стаите. Давайте смело с промените и вижте как вдъхновението оживява.

Покажете по необичаен начин вашите колекции

Колекционираните предмети говорят много за вас. Показвайте ги с гордост. Или по-добре помислете за необичаен начин да ги покажете. Като например тази колекция от чинии, представена по доста ефектен начин.

Създайте кухня, която ви вдъхновява да готвите


Много хора, харесващи дизайна обичат и храненето. Ако вие показвате вашата кретаивност чрез приготвянето на храна, аранжирайте кухнята така, че да имате лесен достъп до качествените продукти. Ваза със свежи билки е прекрасно допълнение и вдъхновяваща за вкусна храна.

Превърнете вашата баня във възстановяваща спа зона

Да бъдеш креативен дава енергия, но и отнема от енергията, затова намерете време за възстановяване. Създайте малко СПА пространство в банята дори само чрез емблематичната мозайка при душа. Поддържайте я чиста, заложете на минимум декорация и добавете свежест с малко зеленина.

Списания в леглото

Дръжте списания навсякъде у дома, за да може да ги вземете веднага щом някоя идея ви дойде на ум. Някои хора се наслаждават на списание в леглото точно преди сън, други като се събудят. Опитайте дори да ги вмъкнете като част от интериора.

Направете си местенце за релакс навън

Понякога външното пространство може да бъде малка зона пред вратата или балкона, но опитайте да го превърнете в място за почивка. Специален стол, малка маса и цвете в саксия са способни да променят облика на интериора. Защото, за да си креативен, е важно да си добре отпочинал.

Рискувайте

Бъдете смели – важно правило в живота, бизнеса, креативните проекти и интериорния дизайн. Ако харесвате определени цветове или материи – използвайте ги. Когато ви омръзнат – сменете ги с други (важното е да се чувствате добре).

Вдъхновявайте се от света около вас

Ако обичате животните оставете ги те да бъдат вашето вдъхновение. Проект тип „направи си сам“ като този стол със златни крака е супер стилен, но е място за котката. Вашите домашни любимци вдъхновяват ли ви за подобни интересни проекти? А защо не за поема или разказ?

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...