Как да почистите уреди от неръждаема стомана

Как да почистите уреди от неръждаема стомана
Източник: pexels.com

Кухнята е място, в което постоянно се готви, а това означава, че уредите се замърсяват лесно. Затова и редовното почистване е от съществено значение за предотвратяване на натрупване на мръсотия и трудни за почистване бъркотии.

Да почистим уредите от неръждаема стомана за по – малко от 5 минути

Във все повече домове може да видим домакински уреди от неръждаема стомана. Те са модерни, красиви, пасват идеално с ...

20/01/2019

Но уредите от неръждаема стомана се оказват сред нещата, които са най-голямо предизвикателство за домакините, най-вече поради факта, че са по-трудни за почистване. Ето как да се справите с този проблем бързо и лесно.

Правила и забрани при почистване на уреди от неръждаема стомана

Ефективен и лесен начин за почистите уредите от неръждаема стомана

Уредите от неръждаема стомана са сред най – търсените и предпочитани за дома. И не е случайно. Те изглеждат доб...

03/07/2019

Типът почистваща кърпа, която използвате върху уред от неръждаема стомана, е също толкова важен, колкото и почистващият препарат. Използвайте мека, неабразивна кърпа без мъх, независимо дали е гъба или микрофибърна кърпа. Вместо да търкате уреда, движете се по посока отгоре - надолу.

Въздържайте се от използването на всякакви абразивни гъби, тъй като те могат да надраскат и да повредят трайно неръждаемата стомана. Не използвайте и продукти, които съдържат белина, амоняк и хлор.

 

Как да почистваме уреди от неръждаема стомана

Оцет

Напълнете чиста бутилка със спрей с дестилиран бял оцет и обилно напръскайте уреда. Използвайте чиста, суха микрофибърна кърпа и следвайки структурата на неръждаемата стомана, избършете замърсяванията и отпечатъците от пръсти.

Навлажнете нова микрофибърна кърпа с вода и избършете, за да отстраните остатъците от оцет. Накрая подсушете уредите, като се уверите, че няма мокри петна или ивици.

Сода за хляб

В малка купа смесете три части сода за хляб и една част вода, за да направите гъста, но удобна за мазане паста. Разстелете го върху уреда и оставете да престои около 30 минути, докато пастата изсъхне. Избършете с влажна микрофибърна кърпа, като се уверите, че всички остатъци са изчезнали.

Масло

Избършете уреда с влажна микрофибърна кърпа и отстранете всички полепнали замърсявания. След това потопете чиста, суха микрофибърна кърпа в масло като зехтин, минерално или бебешко олио и втрийте маслото в повърхността. След като цялата повърхност е покрита, вземете нова кърпа, за да полирате неръждаемата стомана за приятен блясък.

Веро и вода

Впръскайте няколко капки препарат за съдове върху неабразивна гъба или микрофибърна кърпа и навлажнете с вода, за да образувате пяна. Избършете уреда чист и да изтъркате всички упорити петна. След това използвайте чиста, суха кърпа, за да избършете и да предотвратите появата на петна от вода.

Газирана вода

Изсипете малко газирана вода директно върху чиста микрофибърна кърпа, след това избършете повърхността и изтъркайте всякакви залепнали петна.

Редовното почистване на кухненските уреди е от съществено значение, тъй като предотвратява лепкаво натрупване, което става трудно за почистване. С горните съвети лесно може да премахнете всякакви петна като изгоряла храна от уреди като тенджери, хладилници, печки или съдомиялни машини.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...