7 начина да почистите за 30 минути (или по-малко)

7 начина да почистите за 30 минути (или по-малко)
Източник: unsplash.com

Не е нужно да посветите цял ден на задачи за пролетно почистване, за да приведете дома си в идеална форма. Експертите по професионално почистване и организиране се кълнат в следващите седем задачи, които може да реализирате за по-малко от половин час и които ще направят вашето пространство да изглежда много по-освежено само за няколко минути. Нека да опитаме дали наистина е така.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почистите

Справянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача. А знаете ли, че има места у дома, които често забравяме да по...

26/05/2016

Сортирайте чекмеджето за чорапи

Ако никога не можете да намерите подходящ чифт чорапи, без да се налага да ровите в чекмеджето си, време е за основно почистване.

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещ

Използвайте картонено руло, за да почистите трудностъпните места Смачкайте горната част, а долната нанижете на тръ...

01/06/2016

Отделете малко време, за да се отървете от единичните бройки, съберете чифтовете и изхвърлете всички чорапи с дупки. Може да е забавно и няма да ви отнеме време.

Оправете всички тези кабели

Кабелите и зарядните устройства са неизбежна част от живота на 21-ви век. Въпреки това, ако безпорядък от кабели превземат кошчето или чекмеджето, време е да промените това и да сортирате всичко. Използвайте скоби за подвързване, за да предпазите кабелите от заплитане, когато не се използват.

Можете да направите крачка напред, като напишете на парче хартия за какво е кабелът и да ги прихванете с метална щипка.

Рециклирайте нежеланата поща

Ако купища ненужни каталози и брошури затрупват антрето или плотовете, отделете малко време за справяне с тази бъркотия.

Съберете почистващите препарати

Не позволявайте на основните консумативи за почистване да се превърнат в бъркотия. Подредете ги и сортирайте по вид.

Изхвърлете счупените играчки

Ако домът ви е пълен с играчки, които не могат да се поправят, отделете малко време, за да се разделите с тях завинаги. Децата заслужават спокойна, достъпна стая за игри и премахването на счупените играчки е първата стъпка към постигането й.

Почистете подовете

Въпреки че сега може да не е непременно моментът да предприемете основно почистване на подовете, постарайте се да събирате купчините боклук, които са били разпръснати из различни стаи.

Избършете чекмеджетата

Чекмеджетата във вашия гардероб, в които съхранявате ежедневните аксесоари, може да се нуждаят от цялостно почистване. Извадете всичко от дадено чекмедже и след това да избършете вътрешността с хартиена кърпа. След това използвайте ръчна прахосмукачка, за да уловите мръсотията, която все още се е задържала вътре.

Разчистете плотовете

Ако се чувствате така, сякаш едва можете да сварите чаша кафе, защото кухненските плотове са претрупани с много различни предмети и уреди, превърнете в приоритет разчистването на тази зона. Това веднага ще промени стаята и тя ще се усеща по-голяма и по-светла. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...