Как да направите повече място в хладилника

И да организирате продуктите

691

Всяко лято се повтаря едно и също - пространството в хладилника не стига, защото храната и напитката се съревновават за пространството, за да останат на хладно. И така, какво е решението? Можете да си купите по-голям хладилник, но това не е нещо, което правим просто така, а е и свързано с много разходи. Тогава остава вариант 2 – подредете. Оказа се, че и за това си иска майсторство, а от Good Houskeeping дават съвети как да организираме максимално пространството.

Ето как с няколко стъпки да организирате хладилника, за да направите повече място/

Извадете всичко

Извадете всичко от хладилника и почистете рафтове, чекмеджета, страниците. Избършете с мека кърпа.
Съвет: сложете всички подвижни части в съдомиялната машина, за да можете да ги почистите добре.

Бъдете безмилостни

Изхвърлете полуизползваните буркани и бутилки, които вече са с изтекъл срок. Махнете всички плодове или зеленчуци, които са започнали да се развалят.

Определете зони

Когато поставите рафтовете обратно, начертайте мислено зони за храната си и се уверете, че се използва цялото пространство. Намерете оптимални места за съхраняване. Яйцата най-добре се намират на място с постоянна температура, като средния рафт, докато маслото и меките сирена не е необходимо да бъдат в най-студената част на хладилника, така че може да ги сложите на вратата.

Махнете опаковките

Нещата, които заемат най-много място в хладилника ви, са вероятно опаковките. Когато е възможно махайте я, за да освободите място. Например ако имате няколко сирена, не ги дръжте в опаковките им, а ги организирайте в кутия.

Подредете

След като организирате храната в кутии и пликове, помислете за клипсове, които да закачите на рафтовете и да използвате мястото отдолу.

 

Замразявайте

Заделете остатъците от храната и ги замразете. Така ще освободите място и няма да имате развалена храна. Инвестирайте в компактни кутии за храна, които може да подреждате една върху друга. Така например може да съхранявате яйцата в твърди кутии, за да може да подредите отгоре други неща. По - високите контейнери използвайте, за да държите зеленчуци, като например моркови или краставици, които вече са били нарязани.

Сподели: