Как да направите дома си по – уютен

5 направи си сам идеи  

139

Всички знаем колко е важно да имаме място, където да можем да се отпуснем след натоварен ден - място, където нищо да не ни безпокои и където всичко създава впечатление за безопасност и комфорт. Но не винаги е лесно да откриете нещата, които знаете, че ще отговарят перфектно на вашите нужди. Добрата новина е, че има начин да ги създадете сами!

От Bright Side предлагат 5 неща, които можете да направите, за да помогнете на вашия дом да стане най-любимото ви място на света.

tesy.bg

1. Очарователна облачна лампа

Винаги сте си мечтали да спите под облаците? Е, сега вашите мечти могат да се сбъднат!

Първо, вземете парче твърда плоскост и начертайте облак. След това го изрежете с електрическия трион и полирайте краищата с шкурка. Когато кривите на вашия облак станат напълно кръгли, боядисайте го със спрей боя и го оставете да изсъхне. Сега вземете метални скоби и ги прикрепете към облака. Поставете облака върху лампа, прикрепете го към стената и се насладете.

Можете дори да добавите още облаци около лампата, за да създадете впечатление за истинско небе.

2. Релаксиращ килим с камъчета

Забелязали ли сте някога колко е релаксиращо да стъпите на гладки камъчета, докато ходите по плажа? Можете да внесете част от това лятно морско усещане у дома, като направите килим. Той ще помогне да облекчите умората в краката и ще направи приятен масаж.

Вземете стара постелка за пред вратата и я изперете. Оставете я да изсъхне и с помощта на лепило, залепете камъчетата върху килима. Лесно е!

3. Красива чиния за сапун

Говорейки за летните спомени, какво ще кажете за чинийка за сапуна? Вземете стъклена купа, покрийте я с найлонова торбичка или я обвийте отвътре с фолио и изсипете няколко камъчета. Залепете камъните и  оставете ги да изсъхнат. Готово!

4. Красива купа - листо

Вижте тази красива купа! Какво ще кажете да държите там бижутата или бонбони? А защо не и да я ползвате като свещник?

Вземете парче моделираща глина и сложете върху парчето голямо листо. С помощта на точилка натиснете листото и изрежете. След това вземете огънете леко формата, сложете парче фолио и оставете да изсъхне. Оцветете в избран от вас нюанс.

5. Свещник

Свещите са толкова романтични, нали? Но восъкът на масата може да покапе и да развали повърхността й. Затова си направете сами красив свещник.

Вземете балон, надуйте го и го поставете в чаша.

След това вземете малко цимент и покрийте балона с него. Уверете се, че слоят не е твърде тънък или твърде дебел.

Оставете цимента да изсъхне за една нощ, а след това спукайте балона. Отчупете малко от краищата на купата, за да постигнете желаната форма. Боядисайте вътрешната част и сложете свещ.

Сподели: