Как да направите дома си по – уютен

5 направи си сам идеи  

187

Всички знаем колко е важно да имаме място, където да можем да се отпуснем след натоварен ден - място, където нищо да не ни безпокои и където всичко създава впечатление за безопасност и комфорт. Но не винаги е лесно да откриете нещата, които знаете, че ще отговарят перфектно на вашите нужди. Добрата новина е, че има начин да ги създадете сами!

От Bright Side предлагат 5 неща, които можете да направите, за да помогнете на вашия дом да стане най-любимото ви място на света.

1. Очарователна облачна лампа

Винаги сте си мечтали да спите под облаците? Е, сега вашите мечти могат да се сбъднат!

Първо, вземете парче твърда плоскост и начертайте облак. След това го изрежете с електрическия трион и полирайте краищата с шкурка. Когато кривите на вашия облак станат напълно кръгли, боядисайте го със спрей боя и го оставете да изсъхне. Сега вземете метални скоби и ги прикрепете към облака. Поставете облака върху лампа, прикрепете го към стената и се насладете.

Можете дори да добавите още облаци около лампата, за да създадете впечатление за истинско небе.

2. Релаксиращ килим с камъчета

Забелязали ли сте някога колко е релаксиращо да стъпите на гладки камъчета, докато ходите по плажа? Можете да внесете част от това лятно морско усещане у дома, като направите килим. Той ще помогне да облекчите умората в краката и ще направи приятен масаж.

Вземете стара постелка за пред вратата и я изперете. Оставете я да изсъхне и с помощта на лепило, залепете камъчетата върху килима. Лесно е!

3. Красива чиния за сапун

Говорейки за летните спомени, какво ще кажете за чинийка за сапуна? Вземете стъклена купа, покрийте я с найлонова торбичка или я обвийте отвътре с фолио и изсипете няколко камъчета. Залепете камъните и  оставете ги да изсъхнат. Готово!

4. Красива купа - листо

Вижте тази красива купа! Какво ще кажете да държите там бижутата или бонбони? А защо не и да я ползвате като свещник?

Вземете парче моделираща глина и сложете върху парчето голямо листо. С помощта на точилка натиснете листото и изрежете. След това вземете огънете леко формата, сложете парче фолио и оставете да изсъхне. Оцветете в избран от вас нюанс.

5. Свещник

Свещите са толкова романтични, нали? Но восъкът на масата може да покапе и да развали повърхността й. Затова си направете сами красив свещник.

Вземете балон, надуйте го и го поставете в чаша.

След това вземете малко цимент и покрийте балона с него. Уверете се, че слоят не е твърде тънък или твърде дебел.

Оставете цимента да изсъхне за една нощ, а след това спукайте балона. Отчупете малко от краищата на купата, за да постигнете желаната форма. Боядисайте вътрешната част и сложете свещ.

Сподели: