Изненадващи употреби на морската сол у дома

От прането до хладилника

6068

Вече сме ви показвали не един или два примера за ползите от оцета, лимоновия сок и содата за хляб. Но знаете ли, че още една кухненска подправка заслужава особено внимание - морската сол. Докато трапезната може да се използва за лечение на рани в устата или болки в гърлото, минералният й еквивалент може да бъде много полезен в дома.

Вижте тези прости, но ефективни решения за почистване:

Имате запушени канали или тръби? Смесете равни части морска сол, сода за хляб и крем тартар в голям съд с вряща вода. Изсипете сместа и оставете да действа около час. Накрая изплакнете.

За дълбоко почистване на тави и тигани, всичко, което трябва да направите, е да срежете голям картоф наполовина, да го потопите в морска сол и да изтъркате. Влагата от картофите ще предпази вашите кухненски съдове от драскотини, докато грубата сол ще премахне мръсотията.

С помощта на морска сол можете също така да почистите петна от кафе или чай по чашата. Смесете с малко веро, за да направите мека скраб, след което започнете да търкате леко петното.

Освежете хладилника като смесите една част морска сол с две части газирана вода и използвайте разтвора, за да изтриете рафтовете на хладилника.

Направете си ароматизатор за дрехите. Смесете купа морска сол с 30 капки от любимото си етерично масло и оставете да изсъхне. Сложете малко от сместа при последното изплакване на дрехите. 

Сподели: