Ежедневни дейности, които правим погрешно

9 неща, за които не се замисляме

655

Всеки ден човек извършва стотици дейности – полезни ли не, осъзнати или неосъзнати. Много от тях са дори нещо като ритуал. Но знаете ли, че има и безброй малки неща, които правим погрешно, без дори да подозираме за това. Ето няколко такива.

Идейни начини да покажете любимите си вещиАртистично и прагматично

1. Сутрешно кафеВсяко човешко тяло е индивидуално. Всеки от нас има различен 24-часов цикъл. В тялото на всеки един от нас има хормон, наречен кортизол, който кара човек да остане буден. Той се произвежда от 8 до 9 сутринта. Учените смятат, че ако пием много рано кафе сутрин, реално не правим нищо за тялото си. Затова те препоръчват да пием черната напитка след 9.30 часа, когато кортизолът престане да се произвежда в толкова големи количества.

2. Поставяме яйца в студена вода

Всекидневни дейности, които правим погрешно За колко от тях подозирахте


Ако преди готвене сложим да варим яйце в студена вода, не правим нищо. Реално трябва да поставите яйца в студена вода веднага след изваждането им от вряща вода. Това ще допринесе за по-лесното отлепване на яйчената черупка.

3. Оставяте кърпата навсякъде


Много домакини когато мият чинии, оставят кърпата на някакво предварително определено място. Обикновено това място е до мивката. Всъщност не е най-подходящото, защото влажната среда е чудесна за развитие на бактерии. Правилно е да се слага на сухо място, далеч от влага.

4. Режете масло с нож


Рязането на студено масло с остър нож не е правилен подход, защото маслото започва да се чупи и рони. Ако искате да направите наистина равномерни и красиви филийки, тогава е най-добре да използвате инструменти за белене на зеленчуци и плодове или да вземете специален нож за масло.

6. Не почиствате порта за зареждане


Зареждате ли телефона си, след като се почистили зарядното? Надали! Хубаво е да проверите порта за прах и мръсотия, за да не се забави и самия процес на презареждане на батерията.

7. Не почиствате завесите

Пердета и завеси трябва да се перат редовно или поне да се почистват с четка или прахосмукачка, защото те са идеалното място за събиране на прах, като по този начин се превръщат в среда за размножаване на бактерии.

8. Ядете месо веднага след готвене


Колкото и да сте гладни, за да се насладите на вкуса на месото оставете го да почива поне 10-15 минути. Така то ще разгърне вкуса си.

9. Миете се само с антибактериален сапун


Няма категорични доказателства, че антибактериалните сапуни по-добре дезинфекцират ръцете ви (и всичко останало) от обикновените сапуни. Така че не се вманиачавайте и просто мийте ръцете си редовно.

Сподели: