Понякога отделяме много усилия и време, за да измислим изход от неудобна ситуация. Но защо да не се поучим от грешките си и да не направим нещата да се случват по – лесно и леко? Ето няколко малки трика, които ще ви помогнат да разрешите редица належащи проблеми само за няколко минути.
Пролетното почистване ще бъде по леко с нашите идеи за бързо освежаване на дома Чистете шкафовете с…прахосмук...
08/04/20161. Как да забиете пирон, без да ударите пръста си
Използвайте картонено руло, за да почистите трудностъпните места Смачкайте горната част, а долната нанижете на тръ...
01/06/2016Поне веднъж в живота всеки от нас си е наранявам пръста с чук. Но ако хванете пирона с щипка, ще избегнете удара.
2. Отървете се от миризмата на обувките
Никой не харесва миризмата на обувки. Но ето начин да се отървете бързо от нея. Потопете гъбата във водороден прекис и избършете добре обувките вътре. Освен това така ще може да унищожите микробите. Друг вариант е да поставите няколко торбички чай в обувките си за една нощ. Те абсорбират неприятна миризма.
Трети вариант е да изсипете малко сода за хляб в обувките и оставете за няколко часа. Важно е стелките да са сухи.
3. Незабавно охлаждане
В горещо време прохладните напитки носят истинско удоволствие. Но ако сте забравили да сложите бутилката в хладилника, ето как бързо да я охладите. Намокрете кърпа, увийте бутилката и сложете във фризер. След 5-10 минути напитката ще бъде на идеалната температура.
4. Махнете стикерите
Често се оказва невъзможно да премахнем някой залепен стикер от бутилка или чаша. Но ако нагреете мястото, бързо ще решите проблема.
5. Кухненски трикове
- съхранявате яйца с тъпата част нагоре. Така те ще останат свежи по-дълго.
- За да не се овлажни солта, сложете няколко зърна ориз и проблемът ще бъде решен.
- По време на готвене вкусът и ароматът на зелениите се губи. За да предотвратите това, потопете в зехтин или слънчогледово масло, преди да ги пуснете.
Вашата кухня е не само помещението за готвене, вечери и срещи след края на работния ден, но и мястото, в което склади...
14/10/2016