Бош свързва измерващите уреди с приложение за смартфон и таблет

С лазерните ролетки PLR 40 C и PLR 50 C от Бош можете лесно и бързо да измерв...

328

С лазерните ролетки PLR 40 C и PLR 50 C от Бош можете лесно и бързо да измервате, да документирате и да изпращате резултатите. „C“ означава „Свързаност“: устройствата са първите лазерни ролетки за домашния майстор с интегриран Bluetooth интерфейс за трансфер на данни.

Измерените стойности се изпращат бързо и лесно на приложението за смартфони и таблети PLR measure&go, което ги обработва.

 

Правите снимки и скици, зареждате директно размерите, пишете бележки, записвате и изпращате по имейл – безплатното приложение за Android и iOS се справя с лекота с всички задачи. Рискът да пропуснете важни детайли е сведен до минимум, а грешките при ръчно предаване на размерите остават в историята.

При строителство, ремонт и преместване в нов дом приложението PLR measure&go замества листа и молива, които се губят лесно, и улеснява измерването и документирането за всички фенове на „Направи си сам“.

PLR 40 C – малко устройство с всички необходими основни функции

С помощта на PLR 40 C бързо ще разберете точно колко боя или тапети ще ви трябват за стените, още преди да тръгнете към строителния хипермаркет. Лазерната ролетка притежава всички важни основни функции: измерва разстоянията, изчислява автоматично площт и обем и може да събира и изважда крайните резултати.

За да пресметнете количеството боя или тапети, само измервате дължината и височината на стените, уредът калкулира площите и можете да въведете резултатите в скицата на приложението.

След това взимате скицата на смартфона си в строителния хипермаркет или я изпращате като pdf-документ на бояджията. Функциите на PLR 40 C се допълват с режима за продължително измерване – при него уредът непрекъснато показва актуалното разстояние между началната измервателна точка и повърхността, върху която попада насоченият лазерен лъч.

Освен това се отбелязват и минималната, и максималната измерени стойности. Така, ако вече сте разположили някои обекти, можете да определите колко разстояние ви остава за останалите и да маркирате точно желаните позиции.

PLR 40 C измерва разстояния до 40 м с точност от 2 мм като впечатлява с компактните си размери и ниско тегло.

PLR 50 C – богатство от функции и лесно обслужване от дисплея

Бош разработи PLR 50 C за всички, които се нуждаят от повече функции и държат на лесното обслужване на уреда. Това е първата лазерна ролетка за домашния майстор, която можете да командвате от дисплея само с един пръст.

От 2.4 инчовия цветен тъчскрийн навигирате лесно из многобройните функции. Освен основните – разстояния, площи, обеми, събиране, изваждане и продължително измерване с индикация на минималната и максималната стойност – са включени и двойно непряко измерване на височината, както и непряко измерване на дължината и височината.

PLR 50 C измерва разстояния до 50 м с точност от 2 мм. Обслужва се от бутон за включване и изключване и от самообяснителните символи на дисплея. PLR 50 C е перфектният компактен уред с всички функции, от които се нуждаят феновете на „Направи си сам“ за измерване и позициониране на обекти.

Сподели: