8 лесни начина да шумоизолирате дома си

Шшшт….искаме тишина  

2657

Вече имаме мечтания дом. Дкато избираме мебелите, осветлението, текстилът в дома и се опитваме да придадем уюта и комфорта, който търсим, забравяме за нещо важно – шумоизлозацията. Никой не е застрахован от шумни съседи, а не може да избягаме и от уличния шум.

Представяме ви няколко лесни начина, с които може да намалите шума у дома, благодарение на обзавеждането и декорацията.

Килим или мокет

Шумът от ходенето се чува особено силно на непокрит под. Килимът може да позаглуши и шума, идващ от долен етаж.

Сменете вратите

Оказва се, че голяма част от интериорните врати са кухи. Експертите съветват да се подменят с такива от ПДЧ или дърво, за да си гарантирате повече тишина.

Уплътнете прозорците

Ако сте със стара дограма е хубаво да я смените, тогава ефектът ще бъде забележителен. Ако сте сменили дограмата, но все още е доста шумно в дома ви може да помислите за троен стъклопакет или за уплътнители за прозорци (гумени ленти или силикон).

Стените

При стените може да опитате с акустични тапети или боя. Дриг вариант е да използвате гипсокартон.

Обърнете внимание на пода

Понякога дървеният или дюшеменият под издават скърцащ и неприятен звук. Сменете разхлабените дъски, за да си осигурите спокойствие и тишина.

Библиотеки и книги

Всички любители на книгите са щастливци. Оказва се, че големите библиотеки, пълни с книги осигуряват ествествена преграда за шума.

Не забравяйте предетата

Освен, че предпазват от слънчевите лъчи, пердетата са и шумоизолатор. Това се отнася особено до тези, които са направени от плътни материи като кадифе.

Изолирайте, изолирайте, изолирайте

Това е най-баналното, но най – сигурно нещо. Ако предвидите изолзация за пода, стените и тавана домът ви ще бъде защитен от досадния шум. 

Сподели: