7 популярни хитрини за почистване, които не работят

7 популярни хитрини за почистване, които не работят
Източник: unsplash.com

В ежедневието си често се сблъскваме с многобройни съвети и трикове, които обещават да направят работата ни по-лесна и по-ефективна. Някои от тях наистина оправдават твърденията, но други не отговарят на изискванията и ни оставят да губим време и усилия. Вижте популярни хитрини за почистване, които може би не са толкова ефективни, колкото изглеждат.

Най-добрите съвети за почистване от баба

Използва калъфка на възглавница, за да почисти перките на вентилатора Изключително просто, но много хитро правило за...

19/11/2022

Оцетът като универсален почистващ препарат:
Един от често изтъкваните трикове за почистване включва използването на бял оцет като чудодейно средство за различни повърхности. Въпреки че оцетът има някои дезинфекциращи свойства, той не е универсално почистващо средство и може да не се справи ефективно с петна или мазнини, а силната му миризма може да бъде отблъскваща. Вместо това инвестирайте в еко почистващи препарати за различни повърхности и петна.

Лимон и сол за дъски за рязане

10 трика за бързо почистване

Предлагаме ви няколко идеи за бързо почистване и „поправка“ на малките неразбории у дома. Със сигурност м...

13/08/2016


Идеята да се използват лимон и сол за почистване на дъски за рязане е широко разпространена, като се смята, че те премахват миризмите и дезинфекцират. Тази комбинация обаче може да не е толкова ефективна срещу упорити петна или бактерии, колкото специалните препарати за почистване на дъски за рязане. Киселинността на лимона може също така да увреди някои материали с течение на времето, така че изберете по-безопасен почистващ препарат за дъските.

Сода за хляб за петна от килими
Содата за хляб често се препоръчва за премахване на петна по килимите. Въпреки че може да помогне за абсорбиране на влагата и намаляване на миризмите, тя не е заместител на подходящ препарат за почистване на килими. Упоритите петна и дълбоката мръсотия изискват по-серозни решения.

Вестник за прозорци без ивици:
Използването на вестници за почистване на прозорци е трик, предаван от поколение на поколение. С навлизането на съвременните почистващи материали обаче този метод е остарял. Вестниците могат да оставят остатъци от мастило по ръцете и рамките на прозорците и може да не са толкова ефективни за постигане на блясък без ивици, колкото кърпите от микрофибър или специално създадените препарати за почистване на прозорци.

Гъба в микровълнова печка


Методът за дезинфекция на гъби в микровълнова печка е широко разпространен за борба с бактериите в кухненските гъби. Въпреки че микровълновата печка убива някои бактерии, тя не премахва всички видове и дори може да създаде опасност от пожар, ако гъбата съдържа метални частици. По-скоро редовно сменяйте гъбите и ги почиствайте със смес от вода и оцет.

Утайка от кафе за миризми от хладилника
Утайката от кафе често се препоръчва за абсорбиране на неприятни миризми в хладилника. Те обаче само временно прикриват миризмите и хладилникът може да замирише на кафе. Вместо това изберете дезодоранти за хладилник на основата на активен въглен или сода за хляб.

Зехтин за уреди от неръждаема стомана


Зехтинът се предлага като естествен начин за почистване и придаване на блясък на повърхности от неръждаема стомана. Въпреки че може да придаде временен блясък, той също така привлича прах и пръстови отпечатъци, което налага по-често почистване. Почистващите препарати за неръждаема стомана, специално разработени за уреди, предлагат по-добра защита срещу петна и по-дълготраен блясък.


Макар че хитрините за почистване могат да спестят време и да са икономически ефективни, не всички от тях отговарят на очакванията. От съществено значение е да оцените критично ефективността на тези съвети и да обмислите инвестирането в продукти за почистване, съобразени с конкретното предназначение, за да постигнете оптимални резултати. Като преценявате кои хитрини за почистване да приемете, можете да спестите време и да постигнете по-чисто и по-хигиенично жизнено пространство.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...