7 малки къщи, направени от рециклирани материали

7 малки къщи, направени от рециклирани материали

Няма да сбъркаме, ако кажем, че като че напоследък хората са обсебени от всичко натурално, естествено, органично. Все по – често четем съвети за рециклиране, а мнозина вече са обявили война на найлоновите торбички (и с право). Това движение става толкова силно, най – вече на Запад засега, че вече се прехвърля и върху…къщите. От Architectural Digest правят преглед на няколко миниатюрни дома, направени от рециклирани материали. Вижте ги. Няма да повярвате колко ефектни и красиви могат да бъдат дори и те.

Тази къща е направена от рециклирана порта, а обшивката е от старо арт студио. Реално само окабеляването и ВиК системата са съвременни.

Собственичката ана този очарователен дом го построява от останките стара къща от Гражданската война, а подовете са от магазин за втора употреба.

Вдъхновена от старите железопътни вагони, Кейт Фокс и Анди Гил създават къща на колела, която отговаря на номадския им начин на живот. Те използват рециклирана дървесина от викторианска епоха за подова настилка, а стените са от оборски дъски.

За да построи тази каравана, Джеймс Галлели, прави списък на необходимите материали, който публикува в социалните медии. Реално всичко тук е дарения.

Грег Парам използва метални покривни панели и рекултивирано дърво за къщата си на колела в Колорадо.

За своята къща на колела във Вашингтон, Макайла Каванаг използва изхвърлен дървен материал от строителен обект, остатъци от няколко стари сгради и вещи, купени от местен магазин за втора употреба.

Конрад Рог строи екологични къщи през по-голямата част от живота си в зряла възраст. Днес самият той живее в къща, направена от кал, глина, пясък и слама.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...