6 неща, които може да почистите в един летен ден

И които често пренебрегваме  

403

Въпреки че най – дългият ден на годината вече мина, се радваме на много светли часове и топло време. Чудесен повод да отделим част от уикенда, за да се справим с някои от многобройните домашни задачи. Ето как да оползотворите пълноценно един ден и да се радвате на чист и сияещ дом.

Измийте прозорците

Започнете с тях рано през деня, така че горещото обедно слънце да не остави водни петна когато те изсъхнат. Почистването им ще позволи на ярката светлина да влиза през целия ден.

Первази и рамки

Почиствайки прозорците, отделете време и за рамките и первазите. Измийте ги с веро и мека гъба и забършете със сух парцал.

Кофата за боклук

Извадете боклука и накиснете кофата с малко дезинфекциращ препарат. Изтрийте хубаво капака, уплътненията с обезмаслител. Оставете кофата да изсъхне на слънце.

Бялото пране

Слънчев ден е идеалният повод да прострете бялото пране навън. Пуснете бельо, чаршафи, кърпи и ги закачете. Те ще ухаят и ще засияят.

Погрижете се за двора/ терасата

Ако имате малък двор или тераса, защо да не се възползвате от хубавото време, за да ги почистите. Махнете плевелите, окосете, посадете или разсадете летните цветя, измийте плочките.

Почистете външните мебели

Силно слънце и топло време. Няма по – добър повод да измиете външните мебели. Сег ате ще изсъхнат за нула време. Натъркайте ги със специален препарат и изплакнете. Оставете  ги да изсъхнат и до вечерта ще бъдат готови.

Ето как за един ден почистихте няколко неща, които иначе пренебрегваме. Топлото слънчево време може да бъде и много полезно за домашната работа. Сега ви остава само да се отпуснете в чаша разхлаждащо питие и да се насладите на чистата къща!

Сподели: