6 лесни промени в дома, които може да направите за по – малко от час

Освежете лесно и бързо дома си

19414

С напредването на есента дневната светлина става все по – малко, което значи, че времето, с което разполагаме, за да свършим определени неща в къщи е все по – ограничено. Представяме ви шест проекта, с които може да освежите дома си. Те ще ви отнемат не повече от час, но определено ще почувствате промяната.

 1. Сменете душа или подвижната слушалка на душа. Ако вашият вече е стар, изберете енергоспестяващ. Вече има и модели, които предлагат по няколко функции като различни степени на водата, с масажи, с лед светлини.

2. Обновете силикона, който разпочва да се рони на плочките в банята. За целта ви трябва  шпатула, с която да изстържете местата. След това почистете с мека гъба и бял оцет. Оставете за една нощ да изсъхне. Ако искате да ускорите процеса може да използвате сешоар. След това запълнете внимателно дупчиците с нов силикон. За да не се цапат плочките, облепете с тиксо, което след нанасяне и изсъхване на силикона ще махнете.

3. Сложете димер за светлината. Никой не иска да се чувства като на сцена в хола си. Ако светлината е силна, сложете димер, с който ще може да контролирате интензивността на осветеност. Освен това ще спестите енергия.

4. Сложете нови корнизи. Често тези, купени от магазина или поръчани по ваш проект са много скъпи. Направете ваш собствен модел от тръби. А и така ще внесете малко от модерния напоследък индустриален стил в дома си.

5. Сменете термостата. Инсталирайте умен термостат, който може да котролирате през смартфона си. Така може да пуснете климатика преди да се приберете и домът ви да е затоплен. Освен това приложението ще вдигне нивото на дома ви. 

6. Сменете осветителните тела. Понякога само една нова лампа може да пормени излъчването в стаята. 

Сподели: