5 цвята за щастлив дом

Как да боядисаме, за да се радваме на винаги добро настроение  

5669

Ясно е, че цветовете могат да повлияят на настроението ни и да изразят личността ни, но когато става въпрос за декорация на дома, знаете ли, кои са най-добрите цветове, които да се използвате, за да предизвикат чувства на радост и щастие?

С толкова много нюанси, от които да избираме обаче, как да намерим правилните? Ето защо от Hose Beautiful ни предлагат пет цвята, с които ще превърнем дома си в едно по – щастливо място.

Жълто

Търсите ли най-вдъхновяващ цвят? Няма по – подходящ от жълто.

Очарователен и приятелски, жълтото е цветът на щастието и слънчевата светлина. Освен това той освобождава серотонин, невротрансмитер, който допринася за усещането за благополучие. Така че, научно казано, това е най-добрият цвят за повдигане на духа. Независимо дали е лек и ефирен или смел и ярък, цветът стимулира творчеството и внася жизненост във всяка стая.

Съвет: Жълтият може да превземе стаята, затова съчетайте с бяло или сиво.

 

Зелено

Неслучайно тази година "Пантоне" избра зелениката за цвят на годината. Неговото успокояващо въздействие ще донесат удовлетворение и радост в дома ви. в по – меките си форми цветът помага за концентрацията и релаксацията. По – тъмните нюасни стимулират и действат възбуждащо. Освен това зеленият цвят се асоциира с природата, което е гаранция за добро настроение и хармония.

Съвет: Смесете и съчетайте зелените нюанси като се вдъхновите от градината.

Синьо

Синьото е успокояващ цвят, който, дори и в по-тъмните си нюанси се счита за полезен за ума и тялото. Компанията Dulux обяви нюанса Denim Drift като своя цвят на годината. Той символизира лоялността и доверието. Тези, които избират синьо, се смятат за уверени и сигурни в себе си. Работата в стая със сини стени прави хората по-продуктивни, защото подпомага концентрацията.

Съвет: Използвайте синьо в съчетание с топъл нюанс, за да не се усеща стаята прекалено студена. Ако искате да използвате този цвят в малката стая, изберете един и същи нюанс за стените и мебелите.

Розово

Розово е изборът на любящия, любезен и щедър човек. Бледо розовото отразява топлината и чувствителността, но е също и цветът на романтиката и чувствеността.

 

Розовото дава оптимизъм, то е забавно, енергично и вдъхновяващо. Подхожда за дневни, трапезарии и спални.

Съвет: Розовото може да направи стаята да се усеща малка. То е идеално за пространство с големи прозорци, което е окъпано в много светлина.

Червено

Червеното е смел и силен цвят, който енергизира и стимулира. То е подходящо за хора, които са спортни натури, символ е на оптимизъм, увереност и жизненост. То е подходящ цвят за зимен декор, защото дава илюзия за топлота.

Съвет: Червеният може да бъде прекалено силен, затова го комбинирайте с бяло, синьо или неутрални пастелни тонове. 

Сподели: