5 начина да освежим въздуха в дома

Ароматите на дома говорят и за хората в него

5578

Всеки дом си има своя специфична миризма, но и носи тази на сезона. Сега времето е топло и може да отворим прозореца, за да вдъхнем от аромата на цъфналите дървета, лятото долавяме миризма на прясно окосена трева, а есента на идващия дъжд. Зимата се асоциира с миризмата на смолата от коледното дърво. Какво да правим обаче между тези сезони. Ето няколко идеи как да освежите въздуха в дома си.

1. Запалете свещ

Изберете такава със свеж аромат, но не прекалено силен. Съветваме ви да направите и ваша. Добавете няколко капки есенция с аромат на розмарин или лимон.

2. Сварете подправки

Знаете колко е приятно да мирише в дома на греяно вино. За да имате този аромат, не е нужно да приготвяте тази напитка всеки ден. Просто вземете няколко пръчици канела и ги сварете във вода. След като пуснат аромата си, извадете пръчиците, оставете ги да изсъхнат и запазете за следващ път.

3. Осигурете си уред за бавно готвене

Ако не ви допада идеята да оставите фурната или котлона с ястие докато не сте в кухнята, вземете си уред за бавно готвене. Ако добавите няколко капки ароматно олио домът ви ще ухае прекрасно. Освен това може да го оставите във всяка стая – дори в тинейджърската.

4. "Изпечете" аромат за въздуха

Тайната тук е да заложите на ароматите, които харесвате. Сложете на пергаментова хартия кори от портокал, лимон или ябълкови парченца, добавете подправки по желание (канелата е фаворит, обикновено) и пуснете фурната на слаба температура.

5. Сгответе нещо

Това е най-лесният и любим метод на вкарате аромат на нещо любимо у дома. От стек и печено пиле, през хляб или кейк до любимите ви сладки – всичко е въпрос на избор. 

Сподели: