15 начина да изгоните негативната енергия от дома си

Защото няма нищо по – лошо от това да се чувствате зле в собствения си ...

17604

Проветрете

Това е първата крачка към изгонване на негативната енергия. Отворете прозореца, дори да е студено и нека чистият въздух да влезе в дома ви

Запалете ароматна свещ или пръчица

Подобни методи се ползват при медитацията, а защо не и да изведете негативната енергия от дома си

Изхвърлете счупени вещи от дома

Дори да смятае, че нещо счупено може да бъде ремонтирано, го махнете, защото то носи отрицателна енергия

Напръскайте с портокалов аромат в дома си

Ароматът на портокал ще ви напомни за слънчеви дни и ще ви накара да се усмихнете, освен че ще премахне негативната енергия. Може да капнете и няколко капки есенция във вряща вода, за да се разнесе ароматът навсякъде в дома

Подредете

Колкото и да звучи странно, но една разхвърляна къща носи негативни емоции и спира чистата енергия

Кадете

Една популярна техника за премахване на отрицателната енергия е да запалите градински чай и да покадите къщата, започвайки от входната врата по посока на часовниковата стрелка. Във всяка стая визуализирайте с дима за какво се стремите в дома си – любов, мир, пари….

Защитете дома си с камъни

Черният туралин помага за распръскване на негативната енергия, докато розовият кварц замества нгативните емоции с позитивно. Поставяйте го близо до електроника.

Звънете със звънец

Може да звучи много просто, но е ефикасно. Позвънете със звънче във всеки ъгъл във всяка стая. Това ще изгони отрицателната енергия и ще позволи на позитивната да влезе в дома ви.

Боядисайте стената в жълто

Според експертите цветовете играят особено голяма роля за енергята у дома. Жълтото е топъл цвят, който неутрализира негативната енергия.

Сол във всеки ъгъл

За да неутрализирате енергията от предишните собственици, посолете във всеки ъгъл на дома. Оставете за 24 часа, след което издърпайте с прахосмукачка и изхвърлете в кошчето пепелта.

Почистете основно

Ако се местите в нов дом, започнете с основно почистване на стаите, за да неутрализирате негативната енергия.

Махнете острите ъгли

Едно от най-важните правила във Фън Шуй е да се махнат много остри ъгли и ръбове в дома. Декорирайте с кръгли предмети, като вази, кутии за бижута, мебели със заоблени форми.

Добавете повече огледала

Многото огледала в дома ще изчистят отрицателната енергия, но не забравяйте да избягвате тези с остри ръбове. Огледалата помага и за пречистване на съзнанието.

Заложете на неутрални цветове

Помислете – тъмните и наситени цветове са пълни с индивидуалност. Но понякога, когато сте уморени, те са не пресъздават релаксираща среда. Стойте далеч от всичко тъмно, което може да ви накара да се почувствате негативното и да направи пространството да изглежда по-малко, отколкото ев действителност.

Защитете входа

За да предпазите вратата и призорците от негативна енергия,експертите препоръчват да напълните кофа с вода с лимонов сок, сол и бял оцет, след това избършете дръжки и прозорци. След това изсипете морска сол пред входната врата и отгоре сложете изтривалка, за да  предотвратите влизането на отрицателна енергия.

 

Сподели: