За някои може да изглежда като светотатство да използват масло за нещо различно от това да овкусят храната си, но всъщност то има и редица практични приложения. Ако досега сте гледали на него само като на кухненски продукт и неизменна част от готвенето, сега ще промените мнението си и ще разберете защо може да се нарече универсално средство в домакинството.
Кокосово масло е известно със своите здравословни ползи, поради което е предпочитан продукт за готвене при висока тем...
28/03/2018Вижте няколко изненадващи приложение на маслото и погледнете на него с други очи.
Запазете лука свеж
Независимо дали търсите здравословен хранителен продукт или хидратираща маска за ръце, решението е…кокосово ма...
02/08/2018Ако не ви трябва цяла глава лук, намажете останалата половинка с масло и увийте в алуминиево фолио. Така ще я запазите свежа за няколко дни.
За кожата
Ако ръцете ви са сухи или напукани, намажете ги с масло и оставете да попие. Може да приложите същи на краката или на загрубелите лакти и колене.
Махнете пръстена
Пръстите ви са се подули и не може да махнете пръстена си. Намажете пръста с малко масло и плъзнете. Сега той ще излезе лесно.
За пантите
Шкафът или вратата скърцат, но нямате WD 40? Намажете с малко масло и ще видите мигновен ефект.
Изпийте хапчето по – лесно
Ако се налага да пиете голямо хапче или просто ви е трудно да преглъщате такива, сложете го в парченце масло и преглътнете лесно.
Отрежете лепкави храни
Когато се налага да режете брауни, машмелоус или меки сирена, знаете как по ножа остават лепкави частици. За да предотвратите това, намажете го с масло и отрежете лесно парчето.
За котката
Ако се местите в нов дом и котката ви страда от носталгия по стария, маслото ще помогне за по – лесната адаптация. Сложете малко масло на лапичката й, а миризмата и инстинктът да започне да се ближе ще помогне за по – лесното преодоляване на състоянието й.
Лепкави и миришещи ръце
Ако ръцете ви лепкат от нещо, разтрийте с малко масло. По същия начин ще премахнете и миризма на риба.
Предпазва кашкавала от плесен
Когато отрежете парче кашкавал или вид твърдо сирене, само след ден – два ще забележите плесен. Намажете с масло страната и така ще го съхраните по – дълго време.
За пастата
За да не изкипи водата, в която варите пастата, сложете малко парченце масло и така ще предпазите от извиране.
Всеки от нас знае колко е трудно да отреже парче студено масло – ножът се пързаля и парчетата са или много дебе...
17/04/2017