10 правила на декора, които пренебрегваме

И които могат да развалят вида на дома ни 

579

Безупречен таван, абсолютно гладки стени, подови настилки, мебели. Подбрали сте всичко целенасочено и с внимание и към най – малката подробност. Но все пак има нещо, което прави декорът незавършен.

Няколко смешни фала в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

Къде грешите или какво пропускате? А може би все пак трябва да промените нещо? Вижте няколко правила при стилистичното оформление на стаята, за които може би не знаехте.

1. Тъмна дограма

Декорация със стикериЕвтина и много въздействаща декорация

Тъмният цвят на дограмата е необичайно решение, на което малко хора се осмеляват. Всеки е свикнал със стандартния бял цвят, но изборът на тъмна боя си има своите предимства. Ако стаята е светла, тъмно кафява или черна дограма ще контрастира чудесно.

2. Цветя

Ако не сте фен на тапетите с цветя или на флорални завеси, но все пак искате пролетта в къщата си - сложете ваза с цветя. Тя е подходяща за всяка стая, дори и банята.

Изберете цветя според сезона. През март - лалета, през есента - хризантеми, през зимата - сушен клон от памук. Така вашият дом ще бъде в унисон със сезоните.

3. Повече светлина

Дневна светлина, LED лампи, настолни лампи за четене, свещи за създаване на романтично настроение - всичко това, създава атмосфера в къщата.

4. Трансформация

В много домове има стари, но запазени мебели, с които не искаме да се разделяме. Тогава ги реставрирайте. Малко боя и ще се радвате на нова визия.

5. Тъмна спалня

Защо не? Спалнята е идеална за това пространство. Тъмните цветове успокояват и помагат да се отпуснете. Изберете приглушени нюанси на тъмно сиво, синьо или лилаво.

6. Луксозна боя

Не е необходимо да боядисвате цялата стая, а само една стена или някои части на мебелите например. Тя ще освежи и ще ви спести разходи за ремонт.

7. Многопластов интериор

Никой не иска да живее в стая, която е като стерилна среда. Поставете върху масичката за кафе или по рафтовете с книги любими списания. Постелете одеяло и хвърлете чифт декоративни възглавници на дивана. Няколко неща, „случайно” оставени, създават атмосфера на комфорт и уют.

 

8. Създайте колекция

Ако отдавна събирате плакати, изобразяващи например бушуващото море или снимките на залязващото слънце - време е да покажете резултата от вашите усилия.

9. Поставете книги навсякъде

Отворените рафтове или стелажите с прозрачни стъклени врати могат да се пълнят с книги. Основното е да ги подреждате в малки красиви купчини, като ги допълвате с цветя или свещници.

10. Кухненска декорация

Използвайте за декорация на кухнята не само внимателно подбрани предмети, но и налични материали, които могат да бъдат намерени във всяка кухня. Например, можете да поставите кухненски прибори в стъклени и керамични буркани и кани, да сложите стар кантар или да създадете специална атмосфера със старата дървена дъска за рязане.

Грешки в декора на домаТези стаи са наистина ужасни
Сподели: